U lipnju će katamaran ploviti dva, a u srpnju pet puta tjedno

(Arhiva)
(Arhiva)

Jadrolinija je ovih dana objavila da će brzobrodska linija Zadar - Pula startati u subotu, 3. lipnja, a tijekom čitavog mjeseca lipnja na toj će relaciji, srijedom i subotom, ploviti katamaran "Novalja". Planirano je da iz Pule kreće u 7 sati. U 9.10 stiže na Unije, u 9.40 sati na Susak, u 10.25 sati na Mali Lošinj, u 11.20 sati na Ilovik, u 11.55 sati na Silbu, a u 13.15 u Zadar. Na svim otocima na relaciji Pula - Zadar predviđeno je petominutno zaustavljanje radi iskrcaja i ukrcaja putnika. Linija iz Zadra kreće u 16 sati, a nakon zaustavljanja na pet otoka, a u Pulu stiže u 22.15 sati.

Karta od 80 do 200 kuna

Pored postojećih linija subotom i srijedom, od petka, 30. lipnja uvodi se linija petkom, nedjeljom i ponedjeljkom. Dakle, plovit će pet dana u tjednu, izuzev utorka i četvrtka. Ljeti će linija kasnije krenuti iz Zadra, u 16 ili u 17 sati, a u Pulu stizati između 22.05 i 23.15 sati. U rujnu će prometovati po rasporedu od lipnja, a od listopada do kraja godine, samo petkom. Planirano je da će u 2018. biti uspostavljena kao cjelogodišnja linija.

Cijena karte ovisit će o dijelu godine. "Sezonske" cijene naplaćivat će se od lipnja do listopada i bit će od 20 do 28,5 posto skuplje od "vansezonskih" koje će vrijediti ostatak godine. U sezoni će karta do Zadra koštati 200 kuna, do Silbe 110, do Ilovika i Malog Lošinja 100, do Suska 90, a do Unija 80 kuna. Van sezone karta do Zadra koštat će 160 kuna. Djeca do tri godine imaju pravo na besplatan prijevoz. No, na brzobrodskim linijama dijete do jedne godine sjedi zajedno s roditeljem na istom sjedećem mjestu.

Putnici te brzobrodske linije obavezni su kupiti karte u agenciji Aktivatravel Istria u Puli (Scalierova 1) ili na www.jadrolinija.hr zbog pravodobne rezervacije mjesta. U Aktivatravelu kažu da će u sezoni raditi od devet do 17 sati. To znači da putnici koji odluče krenuti iz Pule brzobrodskom linijom za Zadar, u sedam sati ujutro, moraju kupiti karte bar dan ranije. Iako je Jadrolinija objavila da će se karte prodavati i u Jadroagentu u Puli i u Sunny Wayu Poreč u te dvije tvrtke su nam jučer rekli da još nemaju nikakvih saznanja o tome. (Paulo GREGOROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter