U LG galeriji izložba "Grimalda 2013"


U LG galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin (DLS) otvorena je izložba "Grimalda 2013.", a okuplja selektirane radove s foto-natječaja kojeg su sedmi put za redom raspisali i organizirali Udruga mladih Pagubice i DLS Pazin.

Stručni žiri u sastavu Eugen Borkovsky, Miranda Legović i Slađan Dragojević prvu je nagradu dodijelio Luizi Štokovac, drugu Matiji Pavlini, a treću Robertu Paviću. Pohvaljeni su Vesna Špoljar, Igor Travalja, Dalibor Talajić, Darko Hrastovčak, Živana Selimović i Barbara Matošević Talajić, a pohvalu za kolekciju dobila je Vesna Janko Findrle.

Prema riječima Eugena Borkovskog, predsjednika žirija, na natječaj kojem je tema bila "Istra: stazom, cestom, oblakom, valom...", a uključuje fotografije ulica, cesta, staza, puteljaka, prolaza, podzemnih staza u jamama, željeznice, zračnih i morskih luka, tunela, mostova i slične motive pristiglo je 288 fotografija 84 autora. Žiri je svoju pozornost, pored sadržajnosti i likovnosti, usmjerio i prema tehničkoj kvaliteti fotografije.

Borkovsky je napomenuo da se "uz likovnu kvalitetu vrednovala dojmljivost i interpretacija motiva. Stoga nagrađeni i pohvaljeni radovi, uz tehničke kvalitete, zadovoljavaju proširene kriterije likovnosti, sadržajnosti.

Veliki broj radova bavi se problemskim odnosom s realnošću, a motive se ugrubo može razvrstati među intimističke, u koje je uklopljena osobna ispovijed ili stav, i na promatračke u kojima autor motivu prilazi s manje emocionalnog naboja.

Predstavljene su fotografije Marije Barkiđija, Lorete Blagonić, Marka Cerovca, Dunje Demartini, Marlen Glavić, Dušana Grpca, Ronalda Gubića, Roberta Hrelje, Mire Jurića, Alena Kregara, Romine Kotiga, Roberta Marića, Danijele Milanović, Nevenke Pavletić, Zvonimira Perića, Ivana Puškarića, Sandra Sardoza, Zlate Tomljenović, Ivana Volarevića, Maria Zaccarije i Andreja Zbašnika. (M. RIMANIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter