U Ladonji bez stava o energentu Plomina 3

Nenad Čendak, Ivo Uccio Miletić i Mauricio Licul (Manuel ANGELINI)
Nenad Čendak, Ivo Uccio Miletić i Mauricio Licul (Manuel ANGELINI)

Članovi Ladonje na današnjoj su konferenciji za novinare iznova ponovili da stav o izgradnji trećeg bloka TE Plomin, odnosno o tome treba li se u njemu koristiti ugljen ili plin, treba donijeti struka i političari. Još jednom su zatražili da se o njihovom zaključku s tim zahtjevom raspravi na izvanrednoj Skupštini IŽ-a. Izvanredna sjednica trebala bi se održati 1. listopada, no o tome će vijećnici, kako je jučer najavio predsjednik Skupštine Dino Kozlevac, odlučiti na sjednici 24. rujna.

Na pitanje novinara jesu li za plin ili ugljen, u Ladonji nisu iznijeli jasan stav, nego su ponovili da objašnjenje, odnosno stav o tome treba zauzeti struka.

- Govoriti o referendumu, za koji se zalaže IDS, čisto je politikanstvo kada javnosti nije predstavljeno ni referendumsko pitanje, a građani nisu informirani o tome da je jednom takav zahtjev odbijen kao protuzakonit, kazao je Mauricio Licul, pulski vijećnik s Ladonjine liste. Javno je pozvao IDS da u cijelosti podrži Ladonjinu točku dnevnog reda o Plominu 3.

- Tada ćemo smatrati da je to zajednički prijedlog, što nam je predsjednik kluba IDS-a i predložio na međustranačkom vijeću 5. rujna. Ladonja ovaj put neće pristati da se po starom IDS-ovom običaju, kao u slučaju zaključaka za Opću bolnicu Pula, natječaja za Brijuni rivijeru i Zračnu luku, naši prijedlozi preformuliraju tako da je konačni ishod u startu osuđen na šuplju priču, rekao je Licul.

Najavio je da će sličan zaključak o Plominu uputiti i gradskim skupštinama u kojima su vijećnici Ladonje.

Predsjednik Kluba vijećnika Ladonje u Županijskoj skupštini Ivo Uccio Miletić kazao je da se ova stranka, dobivanjem kluba vijećnika, priprema za predstojeće lokalne izbore.

Na pitanje novinara što ako građani kažu da na referendumu, Miletić je ponovio Ladonjin zahtjev da se građani o svemu informiraju na tematskoj sjednici Skupštine, kojoj bi prisustvovali i predstavnici Vlade te struke. Bude li odluka pala za ugljen, potrebna je, kaže, izmjena prostornog plana. O Plominu C se nije raspravljalo jer je župan kazao da će se kao energent koristiti plin, budući da tako predviđa prostorni plan, rekao je Miletić. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter