U Labinu izgorio antikvarijat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U požaru koji je danas buknuo pola sata iza ponoci izgorio je antikvarijat Senada Hušidica na Titovom trgu. Vatrogasci su vatru svladali u 1.45 sati, a od posljedica udisanja dima uginuo je pas mješanac koji se nalazio u trgovini. Izgorjela je gotovo sva roba i drvenarija, a uzrok požara i iznos štete policija još utvrduje.

Vatrogasce je pozvala Ivona Kiršic, koja stanuje iznad radnje. "Radila sam na kompjutoru do pola noci, a onda sam otišla u krevet citati knjigu. Dvadesetak minuta nakon ponoci osjetila sam neugodan miris, a nešto kasnije cula sam neku djecu kako vicu ispred Toriona. Pogledam kroz prozor - vatra! Odmah sam zvala vatrogasce, a dok nisu stigli, uzela sam gumeno crijevo i sama polijevala vatru. Poslije su morali prerezati daske na mom podu da bi mogli gasiti unutrašnjost trgovine", ispricala nam je.

Ujutro je od prolaznika cula da je u radnji vladala "idila" - gorjele su svijece i petrolejke. Naime, Grad je Hušidicu iskljucio elektricnu energiju pa je pristupio alternativnim rješenjima. I dok javnost nagada da je do zapaljenja došlo jer je neka svijeca izgorjela do kraja ili je neki od otvorenih plamena oborio pas ?eki, Hušidic smatra da razlog treba tražiti u konkurenciji na sajmu antikvarijata koji se odvija u obližnjoj Loži.


Podijeli: Facebook Twiter