U Labinu i Umagu obilježen Dan policije

U labinskoj gradskoj palači održan je prijem u povodu Dana policije (R. SELAN)
U labinskoj gradskoj palači održan je prijem u povodu Dana policije (R. SELAN)

U povodu Dana policije, crkvenog blagdana sv. Mihovila u subotu, gradonačelnik Labina Tulio Demetlika u četvrtak je priredio prijem za predstavnike Policijske postaje Labin na čelu s načelnikom Elvisom Zahtilom. U ime Grada i općina Raša, Sv. Nedelja, Pićan i Kršan gradonačelnik im je zahvalio na svemu što čine da bi građanima osigurali sigurnost i stabilnost.

Grad Labin i Policijska postaja već godinama surađuju na nizu projekata. Posljednji realizirani je uvođenje gradskog prometnog redara, a u pripremi je brošura za mlade o štetnosti droge. Najuspješnija suradnja odvija se kroz Vijeće za komunalnu prevenciju, koja traje već osam godina.

- Labin je bio drugi grad u Hrvatskoj koji je osnovao takvo tijelo. Kroz odlučnu suradnju pokazalo se da je policija servis građana i sastavni dio društva, kazao je Zahtila. U Labinu već niz godina nije zabilježeno teže kazneno djelo.

Prijemom za čelnike jedinica lokalne samouprave, koji je u Policijskoj postaji Umag upriličio načelnik Tomislav Rajković, obilježen je blagdan zaštitnika policije sv. Mihovila. U ured prvog čovjeka umaške PP stigli su predstavnici Umaga i Brtonigle, dogradonačelnik Mauro Jurman i načelnik Doriano Labinjan, dok su se Novigrađani ispričali za nedolazak. U jednosatnom razgovoru sigurnosno stanje ocijenili su povoljnim, imajući u vidu specifičnost ovog područja s tri granična prijelaza, na kojima se odvija čak 80-ak posto ulazaka stranaca.

Za pohvalu je stoga aktivnost njenih djelatnika za proteklo razdoblje u kojem nije bilo neriješenih događaja glede sigurnosti građana i ugrožavanja materijalnih dobara.

Nekoliko skupina djece vrtićkog uzrasta iz Umag i Brtonigle stiglo je u posjet policijskim djelatnicima s kojima su obišli urede i upoznali se s radnim obvezama. Razgledali su i mini dvoranu gdje policijski djelatnici vježbaju da bi održavali tjelesnu spremnost. (R. SELAN, M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter