U kupnju radi popusta ali i gušta punog grada


Još jedna šoping akcija, šesti po redu Late night shooping, napunio je centar grada. U dan i vrijeme kada bi uobičajeno trgovine bile zatvorena, a grad prazan, od 20 sati do ponoći mnogi su se Puljani, ali i turisti, spustili do grada kako bi vidjeli što 56 trgovina u centru, koliko ih je sudjelovalo u akciji, nudi. A nudilo se svašta, budući da su u akciji sudjelovale trgovine s odjećom i obućom, nakitom, drogerije, trgovine organske hrane i kozmetike….

Povoljnija dječja odjeća i obuća

Koliko smo vidjeli, sve su trgovine, osim Müllera koji je nudio deset posto popusta i DM-a koji je kupcima nudio 15 posto niže cijene za kupnju iznad dvjesto kuna, kupcima nudile minimalni popust od 15 posto, a neke i više, od 20 do 50 posto na određene dijelove asortimana. Zanimljivo je da su pojedine trgovine, poput Oviessea, ponovo preduhitrile akciju te s popustima od 30 do čak 50 posto na svu ponuđenu robu, počeli početkom tjedna, a nastavit će se i dalje.

- Znali smo da je akcija i došli smo do grada, no popusti nisu jedino što nas je privuklo, lijepo je prošetati gradom kada je puni ljudi, kada sve radi, rekla nam je mlada mama Lara ispričavši nam da je kupila nešto drogerije s popustom, a sinu Toniju robicu.

- Bila sam u Müllera i žao mi je da samo oni nude popust od tek deset posto, no dobro smo prošli u dječjem Benettonu gdje je roba snižena za 20 posto, rekla nam je Lara dodajući kako ovakva događanja svakako podržava.

I upravo je mladih mama, mama s kćerima, bilo možda najviše među sinoćnjim kupcima. Jer kako su nam navele, na dječje sandalice koje su inače dosta skupe 15 ili 20 posto popusta nije malo. Bilo je i dosta mladih cura, koje su u društvu došle pogledati neku od modnih revija koje su se održavale na Narodnom trgu i Portarati, ali i povoljnije obnoviti svoju ljetnu garderobu. Jedna od njih odala nam je i malu šoping tajnu: "Znate, mi vam ne volimo isprobavati kada je gužva, stoga dan-dva prije akcije lijepo dođemo, vidimo što nam se sviđa, isprobamo, a onda kada je šoping akcija samo dođemo i već upikirano kupimo".

U kupovini smo sreli i obitelj koja je u šoping došla s kćerkom. "Pročitali smo da je akcije pa rekli, 'ajmo vidjeti što se nudi. I eto, kupili smo nešto odjeće, cipele na koje smo dobili 50-ak kuna popusta. Ma nisu bitni samo popusti koliko činjenica da bi grad, da nema ove manifestacije, inače bio pust i ništa ne bi radilo, rekla nam je Davorka uz riječi kako bi slične događaje trebalo i češće organizirati. (Borka PETROVIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter