U Kumrovcu skupovi i antifašista i HCSP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

PU istarska u ponedjeljak je zaprimila dopis od Saveza antifašistickih boraca i antifašista Istarske županije i u prilogu tog dopisa pozivnicu za prosvjedni pohod 22. svibnja u Kumrovcu protiv Tita.

Policija ce provjeriti navode iz dopisa te u suradnji s drugim policijskim upravama utvrditi postoje li elementi protupravnog ponašanja, potvrdila je na naš upit glasnogovornica PU istarske Nataša Rogic Jukopila.

Neslužbeno doznajemo da se letkom gradani pozivaju "na prosvjednicki pohod u Kumrovec protiv Tita, ubojice sa svjetskog popisa desetorice najgroznijih i protiv njegovih zadrtih pristaša".

Stoga smo kontaktirali i PU krapinsko-zagorsku te od glasnogovornika Zorana Loncara doznali da su tamošnjoj policiji za 22. svibnja u Kumrovcu prijavljena dva javna skupa.

Prvi je skup u povodu obilježavanja nekadašnjeg praznika Dana mladosti prijavio Savez društva Josip Broz Tito, a drugi je prijavila Hrvatska cista stranka prava.

"PU krapinsko-zagorska postupa sukladno Zakonu o javnom okupljanju, a o eventualnoj zabrani bilo kojeg skupa 24 sata uoci njegovog održavanja odlucuje ministar unutarnjih poslova. Zasad policija poduzima sve mjere uobicajene za javna okupljanja, a sami organizatori dužni su organizirati vlastitu redarsku službu", zakljucio je Loncar.


Podijeli: Facebook Twiter