U kuhinji eksplodirao bojler, žena opecena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ženska osoba lakše je ozlijedena u požaru koji je izbio uslijed eksplozije malog bojlera u obiteljskoj kuci u Rapavelu oko 16 sati. Eksplodirao je desetlitarski kuhinjski bojler te se vatra proširila po kuci. Žena je u trenutku eksplozije i požara spavala, te je zadobila lakše opekline na nozi.

Susjedi su vidjevši požar nazvali vatrogasce, ali i sami krenuli u gašenje te ga ubrzo lokalizirali i ugasili. Nekolicina mještana donijela je vatrogasna crijeva koja su spojili na hidrant te su krenuli s gašenjem, a ujedno su ženu izvukli iz kuce. Po dolasku poreckih vatrogasaca požar je bio u potpunosti ugašen te su vatrogasci samo kontrolirali stanje u kuci. Prema izjavi mještana, vatra je prvo zahvatila zavjese, a potom i namještaj u kuhinji.

- Da nismo odmah reagirali, kuca bi zasigurno izgorjela buduci da je unutrašnjost od drveta. Srecom, u selu smo imali vatrogasna crijeva i prikljucak za hidrant koji je ostao od bivše mjesne zajednice. Vatrogasce smo odmah nazvali, ali trebalo im je oko 20 minuta da dodu. Sva sreca da žena nije teže stradala, rekao nam je mještanin.

Od Poreca do Rapavela je oko 20 kilometara, a uz poprilicne gužve na cesti, vatrogasci su još i brzo stigli na odredište. Kada su požar stavili pod kontrolu, nazvali su Hitnu medicinsku pomoc zbog ozlijedene žene, no rekli su im da su sva interventna vozila zauzeta. Vatrogasci su takoder zvali Hitnu pomoc, ali i njih je docekao isti odgovor. Na mjesto dogadaja upucena je i porecka policija. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter