U Kršanu će se igrati disc-golf


Hoće li Kršan turističku ponudu obogatiti nudeći igranje disc-golfa umjesto onog klasičnog, ekološki osporavanog golfa? Lokalna Turistička zajednica sinoć je na livadi kraj hacijende Stare staze priredila, premijerno u Istri, prezentaciju disc-golfa i turnir za građane ne bi li ga popularizirala među ovdašnjim iznajmljivačima i ugostiteljima.

Pod paskom Dinka Šimenca i njegovih suradnica iz varaždinske tvrtke Lagoda disc golf, zaigralo je 18 mahom mlađih rekreativaca. Umjesto loptice i palice koristi se disk, popularni frizbi, meta nije rupa nego koš, a princip igre je isti: pogodak uz što manje pokušaja.

Ovaj je sport pogodan za sve uzraste. Ima gotovo polustoljetnu tradiciju, a najpopularniji je u SAD-u te zapadnoj Europi. Skandinavci ga, veli Šimenc, igraju kao Hrvati nogomet, u svakoj prilici. U Hrvatskoj, pak, ima tek 15-ak igrača iz Varaždina i Čakovca, gdje je i jedini teren.

Teren se može realizirati u šumi, na obali, kamenjaru, i to uz opremu od oko 30 tisuća kuna i bez značajnih troškova održavanja.

- Skandinavci veći dio godine, pogotovo zimi, ne mogu igrati disc-golf, a ovdje bi izvan sezone imali odlične uvjete. Vjerujemo da ovim sportom, velikog turističkog potencijala, možemo privući te goste na jadransku obalu", kazao nam je Šimenc.

Da u Kršanu razmišljaju o uređenju terena na nekoj od općinskih parcela potvrdila nam je i direktorica TZ-a Patricia Zanketić. (Napisao i snimio I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter