U konobe Volte i Daniela na klopu za 120 kuna

Istra gourmet svake godine nailazi na dobar odaziv gostiju (Arhiva P. L.)
Istra gourmet svake godine nailazi na dobar odaziv gostiju (Arhiva P. L.)

Istra gourmet tour u ožujku predstavlja dva ugostiteljska objekta u Buzetu i Poreču. Ova promotivna gastro manifestacija krenula je u siječnju i traje do lipnja. Tijekom tih pet mjeseci dva puta mjesečno gosti mogu uživati u menijima konoba, gostionica i restorana po cijeni od 120 kuna.

Već u četvrtak dva menija će ponuditi konoba Volte koja se nalazi u Kozarima, pet kilometara od Buzeta u pravcu Cerovlja. Vlasnik objekta Branko Golojka na najavio je što će od 19 sati nuditi gostima, koji stol trebaju rezervirati. U ponudi će se naći dva menija, svaki po cijeni od 120 kuna. Na prvom jelovniku naći će se ovčji sir s maslinovim uljem i tartufima, juha od gljiva, ravioli s umakom od tartufa, domaća štrudla s jabukama i vina s Buzeštine odnosno refošk i malvazija Černeke i Matijašića. U sklopu drugog menija ponudit će se istarska maneštra, fuži s gulašom od divljači, punjena pureća prsa sa gljivama i sirom, bobići na padelu, domaća štrudla s jabukama i vina s Buzeštine. Uživanju u slasnim zalogajima prethodit će aperitiv.

- Moram naglasiti da smo skoro popunjeni, imamo 60 rezervacija tako da ima još 20-tak mjesta. U zabavnom dijelu programa nastupit će duo Kika i Edo. Inače, ugostiteljstvom se bavimo od 2002., a naši kapaciteti su 86 mjesta u sali, 30 na terasi i 40 u parku, rekao je Golojka.

U konobi Daniela koja se nalazi u Velenikima kod Poreča Istra gourmet tour održat će se 20. ožujka. Nude se mesni i riblji meni. Na prvom će se naći carpaccio na crvenom radiću, istarska maneštra, svinjska rebra i kobasice na šugo sa palentom, salata, fritule i povetica. Za ljubitelje ribe u ponudi će biti meni koji se sastoji od srdela na savor, riblja juha bouillabaisse, miješana pržena riba s pečenim krumpirom, salata i sorbetto. Uz oba menija nudit će se i vina s Poreštine.

- Ova manifestacija je ustvari promocija naših obrtnika ugostitelja i istarskih autohtonih jela. Prvi Istra gourmet tour krenuo je 2012. kao pilot projekt sa šest ugostiteljskih objekata. Nastavio se i sljedeće godine, kad smo ga podijelili u dva turnusa, a ove godine uključena su i dva objekta iz Slovenije, jer su komore dviju država sklopile ugovor o suradnji nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, rekao je Mario Paliska, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije. Organizator ove manifestacije je Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter