U kolovozu 22,5 posto više putnika 

Kristian Terzić s bendom u klubu Elephant Room
Kristian Terzić s bendom u klubu Elephant Room

Što se tiče ove turističke sezone, situacija i rezultati Zračne luke Pula u skladu su s odličnim rezultatima koje bilježe većina popularnih turističkih destinacija u Hrvatskoj.

Iz mjeseca u mjesec brojke su bolje nego u istom mjesecu lani, a prošla je godina u turističkom smislu bila rekordna. Zračna luka Pula, koja je početkom godine gotovo dva mjeseca bila izvan funkcije zbog zahtjevnih radova i rekonstrukcije uzletno-sletne staze, statističkim podacima u drugom djelu godine obilato nadoknađuje tu "rupu".

Naime, najnoviji podaci za mjesec kolovoz pokazuju porast broja putnika za 22,5 posto: pulski aerodrom je u kolovozu zabilježio 141.162 putnika. U istom mjesecu lani ta je brojka bila 115.198 putnika. Ukupno gledano, od 1. siječnja do 31. kolovoza, na pulskom je aerodromu evidentirano 457.146 putnika, što u usporedbi s istim razdobljem 2016. kada je evidentiran 349.891 putnik, predstavlja povećanje od čak 31 posto.

Direktor Zračne luke Pula nije skrivao zadovoljstvo zbog ovih odličnih rezultata.

- Pa naravno da smo zadovoljni. Ustvari jako smo zadovoljni. Posebno nas vesele dobre najave za rujan i listopad kada očekujemo daljnji rast broja putnika, a do kraja godine očekujemo ih oko 600.000, kazao nam je Radmilo. (L. SLIJEPČEVIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter