U kolonama ušlo 80.000 putnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak i jucer do podne preko tri granicna prijelaza Kaštel, Plovanije i Požane u Istru je ušlo nešto više od 80.000 osoba, od toga 74.646 strana državljana i još 5.692 domaca putnika. U isto je vrijeme Poluotok napustilo 64.942 stranaca i 6.845 hrvatska državljana.

Iz Komunikacijsko-operativnog centra policije vele da su najvece gužve na cestama bile u jutarnjim satima kada je kolona vozila dostigla 11 kilometara prema izlazu iz zemlje na najfrekventnijim granicnim prijelazima Kaštel i Plovanije. U popodnevnim satima promet je bio manjeg intenziteta te je do granice kolona iznosila oko tri kilometara.

I na ulazu turisti su morali biti strpljivi jer se kolona protezala od slovenskog granicnog prijelaza sve do naplatnih kucica na Ipsilonu, a bile su otvorene tri trake. Cekalo se i ispred tunela Ucke gdje je kolona s istarske strane bila pet kilometara.

Iz Hrvatskog autokluba upozoravali su da je na vecini cesta pojacan promet, a u kolonama, uz povremene zastoje vozi se na svim autocestama, naplatnim postajama i granicnim prijelazima. Na Kaštelu se cekalo oko sat vremena. Povremeni zastoji zbog gustoce prometa moguci su na prilazima turistickim središtima u Istri i duž jadranske obale te na rijeckoj obilaznici. Gužve su najavljene i za nedjelju.

Preko pulske Zracne luke u subotu je sletjelo 24 vecih zrakoplova i oko desetak manjih. Ukupno je aerodromom prošlo oko 8.000 putnika, a buduci da je rijec o carter letovima, polovica osoba je došlo, a polovica napustilo zemlju. Vecina gostiju su Rusi, oko 70 posto, a ostali turisti su iz skandinavskih zemalja te iz Velike Britanije i Belgije. (M. JERIN)


Podijeli: Facebook Twiter