U klizištu u Kini 83 zatrpanih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliko klizište pojavilo se u petak ujutro u tibetanskome rudniku i zatrpalo 83 radnika, objavile su lokalne vlasti, a prenijela agencija Xinhua.

Nesreća se dogodila u šest ujutro u okrugu Maizhokunggaru u regionalnoj prijestolnici Lhasi, a žrtve, među kojima je dvoje Tibetanaca, radnici su tvrtke Tibet Huatailong Mining, podružnice kineske nacionalne korporacije Gold Group.

Klizište je dugačko tri kilometra i sadrži oko dva milijuna kubičnih metara blata i kamenja, objavio je odjel za medije regionalne vlasti. Više od tisuću spasilaca, policajaca, vatrogasaca i medicinskog osoblja stiglo je na mjesto nesreće, na visini od 4600 metara. Gomila kamenja s vrha planine prerezala je golemi rovokopač, kažu očevici.

Kamenje je zatrpalo logor radnika, a novinar Xinhue kaže kako je sada u dolini dva kilometra dugačak, 50 metara širok i stotinu metara duboka hrpa kamenja. Na mjestu nesreće sad je 200 velikih strojeva i 15 pasa tragača, a spašavanje će biti teško zbog veličine klizišta, rekao je jedan dužnosnik regionalne vatrogasne službe.

Kineski predsjednik Xi Jinping i predsjednik vlade Li Keqiang u petak su zatražili da se učini sve ne bi li se spasili zatrpani radnici, te da se točno otkrije uzrok nesreće. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter