U kinu Valli "Odisej" i "Leteći medvjedići"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Filmska manifestacija Dan neovisnih kina prvi će se put održati 7. studenog u organizaciji Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Tom će prigodom Kino mreža proslaviti ujedno i svoj treći rođendan od osnutka 2014. godine, a filmska publika imat će priliku besplatno pogledati avanturistički film "Odisej", francuskog redatelja Jérômea Sallea iz 2016. godine te dvije epizode popularne hrvatske animirane serije - "Malih letećih medvjedića". I pulsko kino Valli bit će dio te manifestacije.

Dan neovisnih kina jedinstven je događaj koji će se odvijati u čak 34 kina diljem hrvatskih gradova i otoka s ciljem promoviranja kina, kinematografske djelatnosti i filmske kulture, a manifestacija u središte stavlja jačanje i razvoj neovisnih kina, pokretanje nove kulturno-umjetničke i obrazovne ponude te revitalizaciju starih gradskih kina – institucija s dugom tradicijom širenja filmske i medijske kulture.

Filmskom manifestacijom Dan neovisnih kina Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača (Kino mreža) ove je godine odlučila proslaviti svoj treći rođendan u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom te ujedno započeti novo filmsko događanje kojim će se jednom godišnje pažnja posvetiti upravo značaju, vrijednosti i ulozi neovisnih kina u Hrvatskoj. Manifestacija je jedinstveno filmsko i kulturno događanje u cijeloj Hrvatskoj namijenjeno široj javnosti svih dobnih uzrasta, s naglaskom na jačanje i razvoj neovisnih kina te pokretanje nove kulturno-umjetničke i obrazovne ponude u lokalnim sredinama diljem Hrvatske te poticanje i podrška sredinama bez kina na pokretanje filmskih programa.

Centralni događaj manifestacije je premijera filma "Odisej", spektakularne filmske priče o francuskom istraživaču podmorja, vizionaru i inovatoru Jacquesu Cousteau, pod redateljskom palicom Jérômea Sallea. Za mlađu publiku Kino mreža pripremila je dvije epizode legendarne hrvatske animirane serije "Mali leteći medvjedi" ("Nezaboravni rođendan" i "Uhvatiti sunce") koja je prvi put emitirana 1990. godine. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter