U kinu Valli dodjela osme Istriane

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Dodjela osme nagrade Istriana najzaslužnijim pojedincima u Istarskoj županiji održat će se sutra u 13 sati u kinu Valli, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u sjedištu Istarske županije.

- Ugodno je sudjelovati u nečem što postane tradicija, a jedan projekt može postati tradicionalan samo ako se temelji na kvaliteti. Vjerujemo da ova manifestacija ima potencijal da se razvije u nešto što možemo nazvati istarskim Oscarom, rekao je pročelnik županijskog odjela za kulturu Vladimir Torbica.

Pročelnica županijskog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan nabrojala je one koji su ove godine nominirani. To su Vesna Žmak i Armando Stanišić, u kategoriji znanost i obrazovanje nominirani su izvanredni prof. dr. sc. Valter Boljunčić te profesorica Tamara Sapanjoš, među kulturnjacima Ivan Matejčić i Sunčica Mustač, zatim Ondina Krnjak i Tatjana Bradara te Bojan Šumonja.

U kategoriji zdravstvo ove godine nominirane su medicinske sestre, i to Sona Đuranović, Andrijana Glavaš, Marjeta Milani i Elizabeta Ševarović. Među istarskim sportašima nominirani su Slavko Jereb, Nataša Ravnić-Gašparini te Bruno Valčić, a od glazbenika tu su grupe Anelidi i Veja te Livio Morosin, Luka Žužić i Franko Božac.

Danas je objavljeno ime i jedne od laureatkinja koja će sutra primiti Istrianu, a to je u kategoriji zdravstva Marjeta Milani, koja je osvojila 168 glasova. Milani je prvostupnica sestrinstva, radi u Domu zdravlja u Puli od 1981., od 1984. na poslovima patronažne sestre, a poznata je po tome da je uvijek pri ruci budućim roditeljima kada očekuju prinovu, kada dođu kući s bebom, piše u obrazloženju.

Inicijator projekta Daniel Sponza zahvalio se i iznimno velikom broju ljudi, njih oko dvije tisuće, koji je ove godine glasali za svoje favorite na valovima Radio Pule. Osim slušatelja ovog radija glasali i su i istarski gradonačelnici te načelnici, gospodarstvenici, sportaši itd. Sponza je pozvao sve da sutra dođu, ulaz je besplatan, a nakon dodjele slijedi druženje uz tortu najslastičarke Istre Slavice Lukin.

Novinarima se obratio i Valter Orbanić, direktor pulske poslovnice Istarske kreditne banke Umag, koja sponzorira manifestaciju, koji je rekao da mu je drago da je naša županija postala poznata po promociji izvrsnosti.

U glazbenom dijelu nastupit će Irena i Mauro Giorgi te Martina Majerle iz Opatije, a program će voditi Robert Ferlin i Jelena Vitasović. (M. RADIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter