U kinu Valli dodijeljene nagrade Istriana

Laureati ovogodišnje Istriane u kinu Valli
Laureati ovogodišnje Istriane u kinu Valli

Nagrada Istriana danas je u pulskom kinu Valli osmi put dodijeljena najboljim pojedincima iz područja zdravstva, kulture, sporta, glazbe, gospodarstva te znanosti, odgoja i obrazovanja koje su izabrali slušatelji Radio Pule te novinari, gospodarstvenici, sportaši, političari…

U kategoriji zdravstvo dobitnica je Marijeta Milani, medicinska sestra zaposlena u Domu zdravlja Pula, a nagradu joj je uručila sanacijska upraviteljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić.

Bojan Šumonja ove je godine osvojio Istrianu za kulturu, koju mu je uručio županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica, a Šumonja je nagradu zaslužio za retrospektivnu izložbu "Postojanost slikanja" kojom je prvi put, i to na oko 800 četvornih metara Muzeja suvremene umjetnosti Istre, kroz 60-ak odabranih radova prvi put predstavljen presjek njegova isključivo slikarskog opusa.

Među troje nominiranih u sportu ove godine trijumfirao je biciklistički sudac Bruno Valčić, koji se upravo sprema otići na Tour de France, a kazao je kako mu je drago što je sportsko suđenje našlo mjesta u kategoriji sport.

U kategoriji glazba bilo je najviše nominiranih, a pobjedu su odnijeli Anelidi koji su ove godine proslavili 50 godina djelovanja zbog čega im je nagradu uručio župan Valter Flego.

U kategoriji znanost, odgoj i obrazovanje pobjedu je odnio profesor na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Valter Boljunčić kojem je nagradu uručio predsjednik Saveza sportova Istarske županije Anton Peruško.

Među gospodarstvenicima nagradu je primio Armando Stanišić iz tvrtke A.B.S. Nagradu mu je uručio Miro Dodić, predsjednik Uprave Istarske kreditne banke Umag koja je i generalni sponzor Istriane.

O svim dobitnicima prikazan je kratak film, a uz statuu Istriana, koja je rad Erosa Čakića, te njegovu grafiku, uručen im je i cvjetni aranžman Nade Rokov te knjiga.

U programu, koji su vodili Robert Ferlin i Jelena Vitasović, nastupili su Irena i Mauro Giorgi te mlada opatijska pjevačica Martina Majerle uz gitarsku pratnju Marija Šimunovića.

Istriana se održava na inicijativu Daniela Sponze, a pod pokroviteljstvom Istarske županije. (Mladen RADIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter