U Kaželi zabranjeno raditi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bila su potrebna puna dva tjedna otkako je Kažela otvorena bez potrebnih dozvola da kamp posjete državni inspektori. Glasnogovornica Državnog inspektorata Vedrana Cetina nam je izjavila da je gospodarska inspektorica nakon uvida izrekla usmeno rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti u Kaželi dok korisnik kampa, tvrtka Tehno ekologija, ne ishodi potrebno rješenje od Ministarstva turizma.

U dopisu nam je navela da ce se usmeno rješenje izvršiti temeljem clanka 40. stavka 2 Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. U tom clanku zakona piše da se rješenje izvršava odmah pecacenjem prostorija, postrojenja, uredaja i druge opreme za rad ili na drugi pogodan nacin. No, to nije ucinjeno u Kaželi s obzirom na to da u njemu borave osobe u vlastitim šatorima i kamp-kucicama te da se, osim Tehno ekologije, u najmu drugih tvrtki nalazi šest ugostiteljskih objekata i dvije trgovine.

U dopisu stoji da ce inspektorica do kraja ovog tjedna donijeti pisano rješenje, na koje Tehno ekologija može podnijeti žalbu, i u roku od 15 dana podnijeti optužni prijedlog zbog utvrdene povrede zakona te ce predložiti sudu oduzimanje imovinske koristi pribavljene prekršajem.

Zatvori li se najveci medulinski kamp, pitanje je što ce biti s ovogodišnjom turistickom sezonom u južnoj Istri. Gubitkom 300 tisuca nocenja, koliko je lani ostvarila Kažela, medulinskom se turizmu crno piše, jer to znaci gubitak trecine ostvarenih nocenja u Medulinu. (P. GREGOROVIC)

OVO JE SKRACENA VERZIJA TEKSTA. VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter