U Kaštelu Morosini-Grimani izlagalo 20-ak istarskih vinara

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

U organizaciji Turističke zajednice Općine Svetvinčenat, a pod pokroviteljstvom Općine Svetvinčenat i Istarske županije, jučer je u Savičenti održana Fešta mladega vina. Tradicija izlaganja i kušanja mladih vina u Svetvinčentu postoji već 40-ak godina, a unatrag 15-ak godina Svetvinčenat je postao mjesto okupljanja vinara iz čitave Istre koji ovdje predstavljaju svoja mlada vina, kazao nam je Dean Pustijanac iz Turističke zajednice općine Svetvinečnat.
 
Bogat program ovogodišnje Fešte započeo je turnirom u pljočkanju u parovima, a zatim se održala tradicionalna biciklijade na kojoj je sudjelovalo oko 150 biciklista. Sportski dio programa upotpunili su nogometni susreti veterana NK Smoljanci Sloboda i NK Bela Krajina Črnomelj iz Slovenije.
 
Središnji događaj Fešte mladega vina bila je ipak izložba i degustacija mladog vina koja se održala u kaštelu Morosini-Grimani, a na kojoj je svoja vina iz čitave Istre predstavilo 20-ak renomiranih vinara, među kojima su bili Ravalico, Trapan, Franc Arman, Vivoda, Tomaz, Siljan, Bačac, Moscarda, Matić, Zigante, Fameja 
Matošević, Černeka, Palčić, Jermaniš, Pincin, San Martino, Licul, Sosich, Juričić, OPG Živolić.
Popodnevni dio programa svirkom su upotpunili članovi grupe Anelidi, održana je i promocija pjesme "Homo u Savičentu", čiji tekst potpisuje poznati istarski pjesnik Janko Crljenica, a aranžman i glazbu Anelidi, dok se za večernji glazbeni program pobrinula grupa Crvena jabuka. (B. P.)
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter