U kaštelu i oko njega klape, Zečić, dječji i srednjovjekovni park

Posjetitelji će se moći okušati i u streličarstvu (Arhiva)
Posjetitelji će se moći okušati i u streličarstvu (Arhiva)

Sutra počinje višednevna fešta Ivanja, koju organiziraju Turistička zajednica i Općina Svetvinčenat u povodu Dana općine. U 17.30 sati u Župnom uredu predstavlja se knjiga "Svetvinčenat" mons. Ivana Milovana. Svečana sjednica Općinskog vijeća održava se u kaštelu Morosini-Grimani od 18.30 sati, kada će i općinska priznanja biti uručena ovogodišnjim laureatima, a od 21.30 sati slijedi koncert klapa Contra i Motovun. Posjetitelje očekuje i Gastro kutak s domaćim delicijama, pršutom i sirom, kvalitetnim vinima, maslinovim uljem i tartufima.

Program u petak počinje turnirom u briškuli u Društvenom domu u Pusti od 20.30 sati. Večernji program na Placi u Svetvinčentu kreće od 21 sat koncertom grupe Karma i Lighthouse bandom. U subotu u podne u Žlinji ispod kaštela počinje turnir u pljočkanju, dok će se od 15 sati na nogometnom igralištu održati 10. memorijalni turnir "Vedran Macan" na kojem će nastupati momčadi uzrasta U-11 i U-13. Rekreativna biciklijada starta u 17 sati s Place u Svetvinčentu, a večernji program na Placi nastavlja se velikim koncertom Dražena Zečića i Proleteri banda. Ulaz je besplatan za večernje programe, sva tri dana.

U Žlinji, ispod kaštela, od četvrtka do subote otvoren je zabavni park za djecu, dok će u kaštelu u petak od 17 sati Povijesna udruga Kaštel oživjeti srednji vijek. Posjetitelji će se moći okušati u streličarstvu, a najmlađi isprobati srednjovjekovnu gondolu. U subotu od 17 sati kaštel postaje Srednjovjekovni park, u sklopu Kids daya održavaju se dječje radionice, a navečer vatreni šou. Sinoć se u kaštelu na velikom platnu pratila utakmica sa Španjolskom.

Dan općine obilježit će se i virtualno - od subote na web stranici TZ-a Svetvinčenta bit će dostupna besplatna Android aplikacija "Svetvinčenat adventure", koja posjetitelje na jedinstven način uvodi u ovaj kraj. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter