U kasi ostalo još sredstava za projekte i manifestacije

Osim edukativne, osmišljena je i obilježena trim staza (D. ŠTIFANIĆ)
Osim edukativne, osmišljena je i obilježena trim staza (D. ŠTIFANIĆ)

U komunalnoj kasi preostalo je još sredstava za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti udruga. Stoga je Općina Fažana raspisala javni poziv za dodjelu 70.000 kuna u tekućoj godini.

- Poziv se odnosi na aktivnosti u ovoj godini jer je ostalo neiskorištenih sredstava. Za sljedeću godinu javni poziv udrugama raspisat će se nakon usvajanja proračuna za tu godinu, objasnila je zamjenica načelnika Općine Ada Damjanac. Prvi, dakle redovni, ovogodišnji poziv raspisan je u veljači, kada je za financiranje udruga bilo pripremljeno 380 tisuća kuna, a nakon što je postupak okončan objavljeno je da će se s udrugama potpisati ugovori o dodijeli 321,7 tisuća kuna. Uz ta sredstva, redovno se osigurava i proračunska rezerva za moguće neplanirane rashode udruga.

Aktualni poziv odnosi se na programe i aktivnosti udruga koje djeluju u zdravstvu i socijalnoj skrbi, zatim u kulturi te u razvoju civilnog društva, a otvoren je 30 dana od objave. Za područje zdravstva i socijalne skrbi predviđeno je po 5.000 kuna za projekte i aktivnosti koji se odnose na skrb djece i mladih, zatim na starije osobe i palijativnu skrb te na osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju. Od svakog od ovih polja moguće je sklopiti po dva ugovora. Za glazbenu i glazbeno-scensku djelatnost Općina je pripremila 5.000 kuna, za kulturni amaterizam i očuvanje kulturne baštine čak 15.000 kuna, a za općinske manifestacije i promociju općine 5.000 kuna. Na području razvoja civilnog društva moguće je prijaviti projekte edukacija djece i mladih vezano za nove tehnologije i znanost kao i projekte informatičke pismenosti treće životne dobi. Za obje aktivnosti predviđeni su iznosi od po 15.000 kuna. Uz prijavu na propisanim obrascima, udruge su dužne dostaviti i ostalu obveznu dokumentaciju, ali i izvješće o utrošenim sredstvima iz prethodne godine, ako su im bila dodijeljena. Odluku o dodijeli financijskih sredstava donosi općinski načelnik, a prijavitelji nezadovoljni njome imaju pravo podnijeti prigovor, kojim pak neće odgoditi izvršenje odluke i provedbu postupka. (Z. STRAHINJA)

 


Podijeli: Facebook Twiter