U kasi fali 13,5 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proracunski manjak prihoda i primitaka od 13,5 milijuna kuna nacelnica Ada Damjanac i donacelnik Radomir Korac obrazložili su izvedenim radovima i troškovima nastalima za vrijeme "stare garniture" uz napomenu da nova vlast nije zapocela niti jednu investiciju. S takvim je manjkom polugodišnji izvještaj opcinskog proracuna ostao bez potpore, mahom suzdržanih fažanskih vijecnika na jucerašnjoj sjednici Opcinskog vijeca. Cak je i Mario Predan, u ime Kluba vijecnika vladajuceg SDP-a, kazao da ne mogu prihvatiti ovakav izvještaj.

Ukupni prihodi u prvih šest mjeseci, do 30. lipnja, iznose 11,3, a rashodi 18,7 milijuna kuna iz cega proizlazi manjak od gotovo 7,4 milijuna. No, stvarno stanje obveza Opcine bilo bi dodatnih 6,1 milijuna za izvedene radove koji nisu knjiženi u polugodišnjem razdoblju jer dostavljeni racuni, istice Damjanac, nisi bili valjani za unos u poslovne knjige buduci da nisu ni ovjereni od ovlaštenih osoba. Kao primjer je navedeno gotovo u cijelosti izgradeno nogometno igralište u Valbandonu za koje nadzor nije htio potpisati racune jer je radeno bez projektne dokumentacije.

Vijecnica Lorena Žunic (IDS) pitala je za cinjenicno stanje prihoda i rashoda te porucila nacelnici da onaj tko potpisuje proracun za njega i odgovara pred zakonom, dok je Korac na to odriješio: "O tome tko ce odgovarati pred zakonom, pokazat ce vrijeme".

Vijecnik Predan aktualizirao je i pitanje spora koji Opcina vodi s državom vezano uz lokaciju Pineta, a Mirko Novak (Ladonja) koncesiju na plažu Bi Villageu, spor vezan uz širenje mimo cestica utvrdenih ugovorom, kao i vece smještajne kapacitete od dogovorenih. Procelnica Margareta Stipancic kazala je da je Bi Village koncesiju dobio na cetiri godine, da su za nelegalno postavljene mobilne kucice dobili rješenje o uklanjanju te da je spor o širenju izvan utvrdenih granica u tijeku.

Jednoglasno je usvojena odluka o sudjelovanju u financiranju programa predškolskog odgoja u ustanovama drugih osnivaca, a bez rasprave su usvojeni i novi opcinski statut kao i poslovnik o radu vijeca.


Podijeli: Facebook Twiter