U Kandlerovoj se gradi ograda i nogostup

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odabrana zajednica izvodaca izgradnje obalnog kolektora kanalizacijskog sustava duž rive i u Flaciusovoj ulici - zagrebacki Viadukt, GP Krk i GK Varaždin - u srijedu ce službeno preuzeti pulsku rivu pod svoje okrilje. U cetvrtak ce, uvodenjem izvodaca u posao, i službeno zapoceti projekt izgradnje koji je predviden u iducih 17 mjeseci, a vrijednost mu je 56,6 milijuna kuna (s PDV-om).

Riva ce za promet u potpunosti biti zatvorena 10. travnja, do kada se trebaju odraditi pripremni radovi, što podrazumijeva uklanjanje stupova javne rasvjete i preostale urbane opreme kako bi se uz samu obalu, dosadašnji parkirni prostor, osigurao prometni koridor za interventna vozila i dostavu materijala brodogradilištu kamionima te vlakom preko industrijskog kolosijeka, uz koji ce, na prometnici, biti gradevinska jama u koju ce se polagati cijevi.

Pretpostavlja se da ce se prvih pola godine obavljati iskopi, arheološki nadzor i istraživanja te zaštita gradevinskih jama u koje ce se postaviti armatura.

Do pocetka radova uredit ce se kraj Kandlerove ulice, jedini dio ove ulice koji ne spada u pješacku zonu. Naime, kod rupe gdje je trebala biti garažna kuca danas je zapocelo izradivanje stalne ograde i gradenje nogostupa uz koji ce biti dozvoljeno parkiranje. S druge strane ulice, na dijelu kod srednje škole, parkiranje ce biti zabranjeno, a prometni redari vec nekoliko dana pod brisace vozila koja su ondje parkirana ostavljaju upozorenja.

Radovi u Kandlerovoj, prema rijecima gradske uprave, namjeravaju se okoncati što prije jer je nužno urediti ovu dionicu kada na snagu stupi nova regulacija prometa u gradu zbog zatvaranja rive. (Goran ROJNIC; Snimio Manuel ANGELINI)

 


Podijeli: Facebook Twiter