U kampu Lanterna otvorena jedinstvena Piazza

Kineski i istarski poduzetnici (N. LAZAREVIĆ)
Kineski i istarski poduzetnici (N. LAZAREVIĆ)

Simboličnim rezanjem vrpce istarski župan Valter Flego i predsjednik Uprave hotelijerske tvrtke Valamar Riviera Željko Kukurin otvorili su danas u kampu Lanterna na istoimenom poluotoku kod Tara i Vabrige potpuno novi centar Piazza. Jedinstveni je to koncept u hrvatskom turizmu, istaknuto je na otvorenju, koji postavlja nove standarde, a radi se o atraktivnom spoju restorana, barova i trgovina koje nude birane proizvode lokalnih proizvođača i obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava. Na tom će se mjestu odvijati zabavni programi, koncerti i druga događanja za goste u tom velikom kampu koji u špici sezone prima čak deset tisuća turista.

Uloženo ukupno 98 milijuna kuna

K tome, uz taj centar napravljeni su potpuno novi zabavni sadržaji za djecu s raznovrsnom ponudom i igralištem.

Camping Resort Lanterna s četiri zvjezdice jedan je od najvećih u Hrvatskoj, a nakon vrijednih investicija u proteklom razdoblju potvrdio je svoje mjesto među vodećim kampovima u Europi. Novootvoreni sadržaji zajedničkog naziva Piazza, što na talijanskom jeziku znači trg, dio su višegodišnjeg investicijskog ciklusa Valamar Riviere na Lanterni. Samo u ovoj godini ovaj porečki hotelijer uložio je 98 milijuna kuna. Ukupno 200 milijuna kuna u proteklom periodu uloženo je u ovaj Camping resort, u što spada, među ostalim, lani proširen aquapark s dva dodatna bazena, zatim uređenom promenadom, parkiralištem i trgom. Također, prošireni su smještajni kapaciteti s novim tzv. premium kućicama i luksuznim glamping šatorima, a uveden je i niz novih ugostiteljskih i zabavnih sadržaja.

- Kao vodeća turistička tvrtka u Hrvatskoj smatramo svojom dužnošću pridonositi razvoju turizma ne samo investicijama u kapacitete, nego i u nove usluge. Piazza je naš inovativan servisni koncept kojim podižemo kvalitetu kamping ponude i iskustva gostiju. Htjeli smo proširiti ponudu za naše turiste i povećati kvalitetu, ali i omogućiti plasman lokalnih proizvoda u turizam. Naime, time svojim gostima pružamo autentično lokalno iskustvo i doprinosimo razvoju lokalne zajednice, rekao je Kukurin.

Inovacije i investicije dobitna kombinacija

Flego je u svom prigodnom govoru kazao da su inovacije, investicije i izvor dobitna kombinacija i put do uspjeha, a upravo se ove tri komponente ogledaju u ovoj novoj investiciji u kampu Lanterna.

- Istra po mnogočemu prednjači ali ovakvom investicijom opet smo dignuli ljestvicu. Mnogima je cilj spojiti zeleno i plavo, a mi imamo realizaciju. Mnogi imaju za cilj spojiti male OPG-ove i obrte s velikim poduzećima, a mi to ovdje u Piazzi već imamo. Neki žele turistički spojiti unutrašnjost i more, a ovdje opet imamo realizaciju svega toga. Stoga zahvaljujem Valamar Rivijeri i svima koji su ugradili dio svoje energije i vizije prema ostvarenju ovog cilja. Neka ovaj projekt bude poziv i ostalim turističkim tvrtkama da slijede primjer Valamar Riviere, napomenuo je istarski župan.

Valamar Riviera ovogodišnjim investicijama u kampovima Lanterna, te Zablaće i Ježevac na otoku Krku potvrđuje svoju usmjerenost na ulaganje u razvoj kampova više kategorije, napomenuto je na jučerašnjem otvaranju. Ukupan investicijski ciklus Valamar Rivijere o ovoj godini „težak“ je 873 milijuna kuna, a najveći projekt svakako su dva luksuzna ljetovališta u Rapcu s četiri i pet zvjezdica – Family Life Bellevue Resort i Girandella Resort, koji će se svečano otvoriti početkom idućeg mjeseca. (Tanja KOCIJANČIĆ)






Podijeli: Facebook Twiter