U kampu boravilo 1.158 polaznika i njihovih voditelja


U povodu završetka ovogodišnjeg 22. rada Kampa vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice u Fažani, upriličena je prigodna svečanost kojoj je uz sudionike završne 11. smjene bilo nazočno više predstavnika vatrogasnih organizacija  iz nekoliko hrvatskih županija. Na početku svečanosti minutom šutnje odana je počast svim stradalim i preminulim vatrogascima i hrvatskim braniteljima.

Gosti iz Slovenije

Govoreći na svečanosti, načelnik HVZ-a Željko Popović srdačno je pozdravio vatrogasnu mladež 11. smjene, zamjenika predsjednika HVZ-a Stjepana Ptičeka, predstavnike istarskih vatrogasaca koje je predvodio potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i županijski zapovjednik Dino Kozlevac, zatim počasnog predsjednika HVZ-a Teodora Frickog te dužnosnike iz Općine Fažana i vatrogasnih zajednica gotovo iz cijele Hrvatske. Načelnik HVZ-a Željko Popović je rekao da je ovogodišnji 22. kamp vatrogasne mladeži HVZ u Fažani, koji je započeo s radom 19. lipnja a završava 4. rujna 2017., u 11 smjena zabilježio 1.158 sudionika - članova 82 dobrovoljna vatrogasna društva iz 16 županijskih vatrogasnih zajednica i Vatrogasne zajednice Grada Zagreba. U četvrtoj smjeni (od 10. do srpnja) boravili su i gosti iz Slovenije, Gasilska zveza Šmarje pri Jelšah, Prostovoljno gasilsko društvo Bistrica ob Sotli. Popović je istaknuo da se tijekom ovogodišnjeg rada nastojalo u programu boravka posvetiti manje teoriji, a više praktičnim vatrogasnim vježbama kroz koje će mladi nešto više naučiti o vatrogastvu.

Bitna potpora

Također, Popović je najavio da će, čim završi radom ovogodišnji kamp vatrogasne mladeži, u Fažani ljetovati vatrogasni veterani, a potom započinju radovi na rekonstrukciji komunalne infrastrukture.

Potpredsjednik HVZ-e i istarski županijski zapovjednik Dino Kozlevac je rekao da će vatrogastvo Istre i ubuduće pružati potporu radu kampa izrazivši pri tom uvjerenje da će kamp nastaviti s uspješnim radom, jer kamp u Fažani vatrogasna mladež Hrvatske jako cijeni. Koizlevac je podvukao važnost djelovanja kampa na planu ukupnog pomlađivanje vatrogasnih organizacija. Svečanost zatvaranja svojim nastupom je obogatio KUD "Mate Balota" iz Raklja. (A. ČABARAVDIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter