U kamionu Dragana Paravinje nadena Antonijina krv

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U kamionu Dragana Paravinje pronadena je krv nestale Antonije Bilic. Potvrdio je to Predrag Brkopac, nacelnik sektora opcega kriminaliteta pri Ravnateljstvu policije.

- Pretragom kabine kamiona osumnjicenog Paravinje pronadene su dvije kapi krvi za koje je utvrdeno da pripadaju Antoniji Bilic. Paravinja je u svom iskazu spomenuo odredeni otpor Antonije, ali ne takav koji bi ukazivao na ozlijedivanje Antonije Bilic. Ne možemo biti u potpunosti sigurni da je lagao, ali dvije kapi krvi ukazuju na odredeno nasilje prema njoj, rekao je Brkopac i dodao da ce policija vjerojatno ponovno ispitati Paravinju.

Potraga za nestalom Antonijom danas je nastavljena isušivanjem jezera Brljan na rijeci Krki koje je Paravinja naveo kao lokaciju na kojoj je bacio njeno tijelo. Razina vode spuštena je za gotovo tri metra, a jezero je sada podijeljeno na pet manjih djelova.

Ocekuje se da ce sutra biti potpuno isušeno te ce ga pretražiti specijalci i pripadnici GSS-a sa psima tragacima.

- Nakon ovoga cemo biti sigurni ima li tu necega ili nema, kazao je Brkopac. Istaknuo je da policija nastavlja pretragu i na drugim podrucjima kojima se kretao.

U jezeru Brljan za sada još uvijek nisu nadeni nikakvi tragovi povezani s Antonijom. Sa spuštanjem razine vode pronalaze se velike kolicine raznoga smeca, lešine životinja, a tragaci su nabasali i na granatu iz Drugog svjetskog rata te vecu kolicinu streljiva.

Paralelno sa isušivanjem jezera Brljan, potraga je jutros ponovno vracena i na Paravinje. Pretražuje se dionica ceste od Kaštela Žegarskog preko Bogatnika do mjesta Bilišane, a zatim i skretanja za Paravinje. Rijec je o zaseoku u kojemu se nalazi obiteljska kuca Dragana Paravinje.

U pretrazi danas sudjeluje oko 150 pripadnika interventne, specijalne i kriminalisticke policije, Hrvatske vojske, Gorske službe spašavanja i vatrogasaca. Osim podrucja oko Paravinja, pretražuje se i tok rijeke Krke od mosta u Kninu do jezera Brljan, a nova lokacija na kojoj ce tragaci raditi je akumulacijsko jezero Muškovac kod Obrovca.


Podijeli: Facebook Twiter