U Juricanima poslovna zona i inkubator

Stari dom u Juricanima budući poduzetnički inkubator
Stari dom u Juricanima budući poduzetnički inkubator

Grad Umag planira obnoviti i prenamijeniti Društveni dom u Juricanima u poslovni inkubator za poduzetnike, a sredstva za tu investiciju kani zatražiti od fondova Europske unije za razvoj poduzetništva. Nakon što je Grad iskazao interes za ovim projektom, Umag je posjetio potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić koji je dom obišao u pratnji gradonačelnika Vilija Bassanesea i njegovog zamjenika Maura Jurmana, doznajemo iz gradske uprave.

- Intencija Grada jest da u suradnji i uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a pronađe rješenje za izgradnju inkubatora. Potpredsjednik Vlade dao je toj ideji svoju punu potporu, istaknuvši važnost takvih projekata kojima se direktno potiče zapošljavanje i poduzetništvo te stavlja u funkciju nedovoljno iskorištena imovina. Dodao je da je kod takvih projekata neophodna pomoć i suradnja države i EU fondova, jer se radi o kompleksnoj i financijski zahtjevnoj investiciji. Zajednički je usuglašen stav da se u gradnju inkubatora krene s namjerom poticanja novih tehnologija i djelatnosti koji su tehnološki zdravi za ljude i okoliš, prenio je pročelnik Ureda gradonačelnika Diego Banković.

Gradonačelnik i njegov zamjenik upoznali su Grčića s namjerom da se u Juricanima, nedaleko Društvenog doma, izgradi i poduzetničko-uslužna zona koja bi na taj način oživjela područje Mjesnog odbora Materada i osigurala gospodarski razvoj.

Zbog povoljne pozicije buduće poslovne zone i poduzetničkog inkubatora te opravdanosti ovih investicija, Grčić je ponudio pomoć u realizaciji projekata do konačne izgradnje.

Od Bankovića doznajemo da su stoga dogovoreni budući koraci i termini za izgradnje poslovne zone i inkubatora, što će u konačnici osigurati uvjete za novih 150 radnih mjesta. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter