U Joksimovićevom koncertu najviše uživali ljubavni parovi

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

U srijedu navečer u podnožju kaštela Morosini – Grimani održan je koncert poznatog estradnog pop glazbenika Željka Joksimovića koji je iskoristio priliku za promociju svog novog albuma. Joksimovićevom koncertu prethodili su The Night Express bend - ovdašnjoj publici poznati s raznih evenata na kojima uglavnom sviraju tuđe poznate hitove i dobitna su kombinacija za postizanje štimunga.

Početak koncerta bio je predviđen za 22 sata, ali u to je vrijeme gledalište bilo prazno pa je predgrupa krenula s nastupom tek u 22.30. Uvodni dio trajao je nešto više od sat vremena i publika se tada zagrijala i okupila u velikom broju te je Željko Joksimović dočekan s poklicima oduševljenja i gromoglasnim aplauzom. Koncert je započeo pjesmama s novog albuma, nakon kojih je uslijedilo nekoliko starijih hitova koje je publika s oduševljenjem prihvatila, a kako je koncert odmicao atmosfera je bivala sve življa te su sukladno time pjesme su bile veselije i razigranije. Veći dio Joksimovićevog repertoara činile su pjesme ljubavne tematike i sporijeg tempa tako da su u koncertu najviše uživali ljubavni parovi, a tek su kasnije dinamičnije pjesme natjerale prisutne na snažniji angažman. Najviše oduševljenja izazvali su stariji hitovi - "Superman", "Devojka sa polja zelenih" i "Libero".

Prije samog koncerta, nakon odlaska predgrupe, bilo je manjih tehničkih problema koji su, srećom, riješeni bez većih posljedica. Koncert su uglavnom pratili svi uzrasti posjetitelja, a pjesme s repertoara gotovo nikome nisu bile nepoznate. Vrijeme nije stvorilo većih poteškoća, ali bilo je poprilično hladno za ovo doba godine premda se publika lako zagrijala uz glazbu koja je ovdje izgleda vrlo popularna. Strane publike gotovo i nije bilo, a cijeli je događaj pratila domaća publika koja voli ovu vrstu glazbe. (Elena ORLIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter