U Jeruzalem s ruksakom i magarcem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Život je prepun iznenadenja. Tako su u ponedjeljak Rijecani svjedocili neobicnom prizoru - magarac hoda rubom glavne prometnice na Podvežici, a vodi ga djevojka. Oboje natovareni do grla, a za njima radoznalo trce podvežicki klinci. Štoli zbog magarca, kojeg uživo vide prvi put, što li zbog cudenja da magare šece njihovim kvartom.

A nitko nije najavio cirkus u Rijeci. Što prvo pomisliti, nego da je rijec o nekome iz karnevalske povorke, koja je doduše, završila dan prije.

Eto, živjeli bismo u vjecnoj zabludi da nas neki vrag nije natjerao da izademo iz automobila i porazgovaramo sa zagonetnom djevojkom. I evo odgovora - zove se Stephanie Maillard, Francuskinja je, ima 20 godina i prije dva mjeseca krenula je s magarcem Noisseteom iz Francuske u  - Jeruzalem.

Iz Francuske do Rijeke stigla je za dva mjeseca. Nije koristila ni jedno prijevozno sredstvo, ona i njen Noisette sve su propješacili. Stephanie se tu i tamo raspita za prenocište za životinje, pa ako ga nade, i ona si priušti konak u krevetu, a ako ne, spavaju na otvorenom.

Po njenoj racunici, put do Jeruzalema trajat ce još šest mjeseci i do tamo nece koristiti ni jedno prijevozno sredstvo. Dakle, na cilju svog putovanja bit ce u kolovozu. Pa, sretan vam put, Stephanie i Noisette!


Podijeli: Facebook Twiter