U jednom zaronu izvučeno više od pola tone otpada

Dio sakupljenog otpada
Dio sakupljenog otpada

Na inicijativu i uz sudjelovanje zaposlenika kampa Orsera, ovoga je tjedna organizirana velika akcija čišćenja podmorja na području plaže Vala, priopćuju iz porečke tvrtke Valamar Riviere koja je organizirala ovu akciju. Ova volonterska eko-akcija s ciljem ekološkog  osvješćivanja i čišćenja morskog dobra, provedena je u suradnji s ronilačkim klubom "Triton diving" koji posluje u kampu te uz sudjelovanje ostalih ronilačkih centara iz okolice - CPA Pula s pet ronioca, RC "Poreč" iz Brula s 11 ronioca te domaćina, centara Sport Orsera i RC Triton diving sa četiri člana. Akciji su se pridružili čak i strani gosti.

U jednom zaronu izvučeno je više od pola tone različitog otpada - od stakla i starih guma, do konopa, mreža, stolica, roštilja, betonskih stalaka od suncobrana, kanistera za benzin pa čak i jednog bubnja perilice rublja.

- Iznimno sam zadovoljan uspjehom provedene akcije i velikim odazivom svih sudionika te im ovom prilikom i zahvaljujem. Naš dugoročni plan je akciju provoditi i dalje, kako bismo uspjeli sanirati i sve ostale kategorije otpada, očuvati podmorje i usaditi ekološku svijest naraštajima koji slijede, izjavio je Đoni Šimonović, direktor kampa Orsera.

U Valamar Rivieri tvrde da je društveno odgovorno poslovanje u tvrtki sastavni dio tradicije poslovanja u turizmu duge šest desetljeća te da je ukorijenjeno uvjerenje da je održivost poslovanja strateški cilj i ključni pokretač stvaranja nove vrijednosti.

- Kroz svojih osam važnih krovnih programa, Valamar Riviera se za društveno odgovorne projekte i aktivnosti obvezala uložiti ukupno 2,5  posto svog godišnjeg prihoda. Program "Čuvajmo prirodne ljepote i okoliš u kojem poslujemo i živimo" utemeljen je na uvjerenju da je očuvan i atraktivan okoliš osnovni resurs turizma, stoji u priopćenju. (B. B.)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter