U jednom danu, na jednom mjestu, do najmodernije dijagnostičke i terapijske usluge

Ivica Kostelić (Reuters)
Ivica Kostelić (Reuters)

U srijedu će se na drugom katu zgrade Poliklinike Peharec na Vidikovcu (Rizzijeva101) održati svečano otvorenje Specijalne bolnice Medico Pula. Riječ je o jednoj od prvih privatnih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, osnovanoj daleke 1991. godine, koja danas raspolaže najsuvremenijom dijagnostičkom i terapijskom opremom, minimalno invazivnom kirurgijom i, što je najvažnije, iskusnim medicinskim timom s 24 različite specijalizacije i subspecijalizacije. 

Medico je brend u Hrvatskoj

Uz specijalističke ambulante i bolničko liječenje, pulski Medico korisnicima će nuditi program dnevnih bolnica, sistematske preglede i individualne zdravstvene programe, sve pod motom "U jednom danu, na jednom mjestu".

- Posebno nas veseli otvaranje poslovne jedinice u Puli, gdje ćemo biti bliže svim građanima Istre. Medico je kroz 25 godina rada stasao u istinski centar zdravstvene izvrsnosti s najmodernijom dijagnostičkom i terapijskom infrastrukturom. Od svojih početaka posvećeni smo uvođenju i primjeni novih, najsuvremenijih tehnologija u dijagnostici i liječenju, a nabavom nove dijagnostičke opreme nastavljamo snažan investicijski ciklus započet koncem prošle godine prerastanjem Poliklinike Medico u Specijalnu bolnicu, kaže dr. sc. Nevenka Kovač, ravnateljica Specijalne bolnice Medico, koja je prošle godine preuzela ravnanje bolnicom, a prije toga je radila kao menadžerica u Belupu, bila ravnateljica Specijalne bolnice Sveta Katarina u Zaboku, da bi potom postala glavna savjetnica nekadašnjeg ministra zdravlja Siniše Varge i v.d. ravnateljica Imunološkog zavoda.

U Hrvatskoj ima više od 500 privatnih poliklinika, ali Medico je brend u cijeloj Hrvatskoj. Specijalna bolnica Medico obuhvaća 16 djelatnosti specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite - anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, dermatologiju i venerologiju, endokrinologiju, gastroenterologiju, ginekologiju i opstetriciju, internu medicinu, kardiologiju, opću kirurgiju, nefrologiju, neurokirurgiju, neurologiju, oftalmologiju, ortopediju, otorinolaringologiju, plastičnu kirurgiju, pulmologiju, radiologiju, urologiju te vaskularnu kirurgiju, uz suvremeno opremljen medicinsko-biokemijski laboratorij. U Medicu od uzimanja uzoraka za laboratorijsku analizu, preko kliničkih pregleda i dijagnostičkih postupaka, do zaključnog mišljenja liječnika prođe najviše dva-tri sata.

U sjedištu Medica u Rijeci, što je također na raspolaganju korisnicima iz Istre, 14 je specijalističkih ambulanti, bolnički odjel, dnevna bolnica, moderan operacijski blok s dvije operacijske sale i jedinicom za postoperativni nadzor te komforni smještajni kapaciteti za oporavak i liječenje pacijenata.

Vlasnik Specijalne bolnice Medico je tvrtka Ergomed iz Zagreba. Danas zapošljavaju 102 djelatnika, među kojima je 50 liječnika, a samo prošle godine imali su više od 40 tisuća pacijenata. 

Individualan pristup svakom pacijentu

Cjelovit individualan pristup svakom pacijentu osiguravaju kroz centre izvrsnosti - Centar za minimalno invazivnu kirurgiju (spinalnu, urološku, ginekološku i abdominalnu), Centar za dojku, Centar za zdravlje žena, Centar za zdravlje i ljepotu, Centar za vene, Centar za poremećaje spavanja te Centar laserske medicine. Kako ističu, Medico još od 2001. godine radi po ISO sustavu kvalitete, a od 2013. nositelj je Temos certifikata (Qualityin International Patient Care). Član je Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera koji povezuje medicinske ustanove i turističke tvrtke te je Medico regionalni lider u pružanju integriranih zdravstvenih usluga. (Nera SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter