U jakoj konkurenciji pobjedu izborila Ela Mijatovic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ela Mijatovic iz Buja pobjednica je 12. županijskog djecjeg festivala Mali veliki mikrofon održanog u Sportskoj dvorani u Buzetu. U jakoj konkurenciji za visoke ocjene izborila se izvedbom pjesme «Rijeka bez imena». Žiri je drugu nagradu dodijelio Moniki Jakšic iz Pule, a trecu Lani Koncarevic iz Buzeta.

Najboljim izvodacem do 10 godina starosti drugu godinu zaredom proglašena je Mirta Krsnik iz Pazina, koja se okitila i nagradom za interpretaciju. Nagrada za najbolji scenski nastup, takoder drugu godinu uzastopce, pripala je Petri Kovacevic s otoka Paga, a za najsimpaticniji nastup Petri Rušnjak iz Buzeta. Nagradom Organizacije festivala okitio se Gianluca Draguzet iz Kuici.

Nagrade publike, posve ocekivano, otišle su buzetskim pjevacima: za prvu se s najviše glasova izborila Lea Medica i band Blackout atraktivnom izvedbom pjesme «Motori», za drugu Petra Ošo, a trecu Lana Koncarevic.

Zbog velikog interesa malih pjevaca, koji su prošli nekoliko audicija širom Istre, Mikrofon je drugu godinu zaredom održan u dvije veceri. Najbolji izvodaci iz polufinala pridružili su se onima koji su direktno ušli u finale. U natjecateljskom dijelu dvije festivalske veceri nastupilo je 46 pjevaca osnovnoškolskog uzrasta iz citave Istre koji su izveli 40 hitova estradnih zvijezda.

U revijalnom dijelu programa organizator festivala Udruga «Mali veliki mikrofon», uz podršku suorganizatora Puckog otvorenog ucilišta te pokrovitelja Grada Buzeta i Istarske županije, pobrinula se za nastup gostiju: plesnih grupa iz Buzeta i Rovinja, Jacquesa Houdeka te mladih istarskih pjevaca koji su postigli zapažene rezultate na medunarodnim i hrvatskim festivalima. Uz inicijatora projekta Alana Poropata, festival je vodila Nikolina Koncarevic, a otvorio ga je gradonacelnik Valter Flego. Efektnu scenografiju potpisuje profesorica likovne kulture u podrucnoj školi Roc Živa Kutnjak.


Podijeli: Facebook Twiter