U izradi strategija razvoja Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocinje konkretnija realizacija Strategije razvoja Grada Pule za razdoblje od 2009. do 2015., najavila je na konferenciji za novinare dogradonacelnica Vera Radolovic govoreci o aktima koje je gradonacelnik Boris Miletic donio u razdoblju od 4. do 11. veljace. Tako je, medu ostalima, donio tri koji se odnose upravo na strategiju, konkretno, osnovan je glavni tim za izradu, partnerski odbor te radna grupa, koji ce kontrolirati izradu strategije, prekontrolirati je prije upucivanja Gradskom vijecu na usvajanje te sudjelovati u implementaciji izradenog i usvojenog rješenja.

Kako je pojasnila dogradonacelnica, u glavnom timu se nalaze predstavnici Grada Pule, dok je u partnerskom odboru 40-ak gradskih vijecnika i predstavnika gradskih, županijskih i državnih institucija.

- Odluka o izradi strategije donijeta je 2008. godine te je za najpovoljnijeg izradivaca angažirano Sveucilište u Rijeci. Ovo je sada formalno osnivanje radnih tijela koja vec i sada suraduju s izradivacem. Od 10. veljace objavljena je i prva faza strategije, a radi se o analizi stanja, odnosno prednostima, mogucnostima grada te mogucim opasnostima. Obuhvacanjem što šireg i raznovrsnijeg kruga ljudi dajemo svima mogucnost da se ukljuce u izradu strateškog gradskog dokumenta. Važno je zacrtati gdje želimo ici, u skladu s mogucnostima i pravilima struke, ali uz poneku ambicioznu želju, sve da bismo to mogli i realizirati u odredenom razdoblju, pojasnila je dogradonacelnica Radolovic.


Podijeli: Facebook Twiter