U Izoli nastupilo više od tisuću glazbenika

Susret puhačkih orkestara Istre u Izoli (T. TIDIĆ)
Susret puhačkih orkestara Istre u Izoli (T. TIDIĆ)

U sportskoj dvorani u Izoli su subotu je nastupio ukupno 21 puhački orkestar na 41. izdanju susreta puhačkih orkestara Istre.

S obzirom da se na susretu okupljaju orkestri iz cijele Istre, manifestacija je otvorena s himnama, i to hrvatskom, talijanskom, slovenskom, europskom i "Krasnom Zemljom".

Koncert je otvorio Ženski puhački orkestar Istre, koji je prošle godine premijerno nastupio te je sastavljen od članica svih orkestara koji su nastupili, a izvele su "Pčelicu Maju". Nakon njih nastupili su redom - Limena glazba Pazin, Puhački orkestar Lovran, Puhački orkestar grada Pule, Limena glazba Roč, Limena glazba Rovinj, Puhački orkestar glazbenog društva Spinčići Kastav, KUD Sveti Anton, Limena glazba - Puhački orkestar KUD­a Matka Laginje iz Svetog Lovreča, Limena glazba ZT "Giovanni Palma" Tar, Limena glazba Vižinada, Puhački orkestar Naša sloga Babići, Limena glazba Mon Perin Bale, Limena glazba Zajednice Talijana Buje, Limena glazba glazbenog društva Sokol Buzet, Pihalni orkester Breg Dolina San Dorligo Della Valle, Pihalni orkester Koper, Limena glazba Labin, KD Mladinski pihalni orkester Piran, KD Pihalni orkester Marezige, te su na kraju domaćini, KD Pihalni orkester Izola zatvorili ovaj susret.

Ova tradicionalna manifestacija svake godine se održava u drugom gradu, a domaćin je neki od orkestara koji sudjeluje na ovoj smotri. Sveukupno je nastupilo oko tisuću glazbenika.

U Izoli su se publici predstavili glazbenici svih generacija iz cijele Istre okupljeni u orkestrima, što je u konačnici bilo više od četiri sata muziciranja. Koncert je prošao u prijateljskoj atmosferi, jer upravo ovi susreti su prigoda za druženje glazbenika koje veže dugogodišnje poznanstvo, a publika je pak sve izvedbe nagradila aplauzima. Sljedeći, 42. susret održat će se u Balama. (Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter