U Istru ušlo više od 40.000 gostiju

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

U odnosu na protekle vikende, promet na istarskim graničnim prijelazima je pojačan, što ukazuje na početak sezone. U subotu, od ponoći do 12 sati, na GP Kaštel i Plovanija ušlo je sveukupno 40.756 gostiju, a izašlo 28.676. Angažiran je veći broj policijskih službenika, te zajedno sa slovenskom policijom, poduzimaju sve mjere kako bi bila što bolja protočnost. Također, angažirana prometna policija koja na kružnim tokovima regulira promet, preusmjerava ga po potrebi, ovisno o trenutnom stanju na ta dva granična prijelaza, izjavila je Nataša Vitasović, glasnogovornica PU istarske.

Posjetili smo granični prijelaz Kaštel gdje se već oko 9 sati stvorila gužva kako na ulazu, tako i na izlazu iz države, gdje je kolona bila cca 4 km.

Granična policija bila je dobro pripremljena, te organizirano obavljala svoj posao. Za ulazak u Istru  otvorili su tri trake, a za izlazak dvije.

Važno je napomenuti kako nije bilo većih zastoja u prometu. Na kružom toku prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, policijski službenici su regulirali promet, kako bi ljudima omogućili što brže i lakše kretanje.

Razgovarali smo s austrijskom državljankom Oyun koja je prvi puta u Hrvatskoj, te će odmor sa svojom obitelji i prijateljima tri tjedna provesti u Puli, u privatnim apartmanima. Svi se veoma raduju odmoru, ističući kako namjeravaju pogledati sve znamenitosti u Puli , a najviše uživati u morskim radostima.

Njemačka državljanka Helena uputila se u Fažanu, gdje će provesti tjedan dana u privatnom apartmanu. Istru posjećuje drugi puta jer je zadivljena ljepotom ovog najvećeg hrvatskog pluotoka. Želja joj je  da ove godine posjeti Svetu Katarinu.

Sa slovenskom državaljnkom Matejom razgovarali smo o njezinom ovogodišnjem posjetu Funtani. U Istri ljetuje svake godine, a ove će godine provesti 7 do 10 dana  u privatnom apartmanu. Mateja i njezin suprug veliki su ljubitelji istarske hrane, te su oduševljeni lijepotom našeg mora i ljubaznošću naših Istrijana.

Ovaj bračni par namjerava vidjeti Limski kanal te uživati na moru i rekreaciji.Talijanskom državljanu Davidu još uvijek nisu jasne gužve koje se stvaraju na graničnim prijelazima, unatoč tome što je Hrvatska članca Europske unije. Požalio nam se kako mu je od Kopra do graničnog prijelaza Kaštel trebalo više od sat vremena.

U Istru je došao na jedan dan, a gužve su mu onemogućile da u potpunosti iskoristi svoj kratki boravak. Naše krajeve često posjećuje zbog čistog mora, lijepih istarskih gradova, dobrih lokala, ukusne hrane i želje za istraživanjem, kako obale, tako i unutrašnjosti Istre. (Tea GRGIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE
 


Podijeli: Facebook Twiter