U Istru ušlo trecinu manje gostiju nego lani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nešto više od sto tisuca putnika ušlo je tijekom petka do nedjelje u podne preko tri granicna prijelaza Kaštel, Plovanija i Požane u Istru. Doputovala su 100.704 turista i 6.703 domaca putnika.

U istom su razdoblju zemlju napustila 73.944 strana državljanina i 7.793 hrvatska. U odnosu na prvi vikend u kolovozu prošle godine za oko trecinu je manje dolazaka. Naime, tada su u Hrvatsku preko istarskih granicnih prijelaza ušla 153.202 putnika, od kojih su 143 tisuce bili stranci.

Ovaj je vikend mršaviji i u odnosu na prošli, i to za oko 50.000 turista, no još se ocekuje novi val gužvi za feragosto.

Zanimljivost je da u odnosu na prošle godine, kada je najgušci promet bio subotama, ove pak najveci broj gostiju dolazi petkom. Primjerice, ovog je petka u Istru doputovalo 45.000 turista, a tijekom subote 30.000.

Iz Operativno-komunikacijski centar policije vele da u nedjelju pretjeranih gužvi nije bilo, a najduža kolona pred najprometnijim granicnim prijelazima Kaštel i Plovanija bila je cetiri kilometara.

Zbog par kilometara kolone cekalo se i ispred tunela Ucke na istarskoj strani.


Podijeli: Facebook Twiter