U Istru ušlo 100 tisuca turista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom ovog vikenda Istru je napustilo oko 100.000 turista, ali ih je jednak broj doputovao u zemlju. Naime, preko tri istarska granicna prijelaza, Plovanija, Kaštel i Požane, od petka do nedjelje u 12 sati ušlo je 119.611 putnika, od kojih 111.079 strana državljana. U istom je razdoblju iz zemlje izišlo 119.887 osoba, a medu njima 110.867 stranih putnika.

Najveca smjena gostiju dogodila se u subotu kada je kolona na Ipsilonu u jednom trenutku dostigla cak 25 kilometara, dok se u nedjelju istarskim prometnicama vozilo bez zastoja.

Kako saznajemo od djelatnika Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave istarske najdulja je kolona danas iznosila svega pet kilometara i to u vremenu od 11 i 13 sati s izlaska Ipsilona prema Plovaniji i Kaštelu. Tijekom ostalog dana nigdje nisu zabilježene gužve cak ni na ulazu u veca turisticka mjesta.

Pulskom Zracnom lukom u nedjelju je prošlo oko 2.300 putnika, a otprilike ih je pola doputovalo, a isto toliko napustilo Istru. Ukupno je bilo 11 zrakoplova, a najveci broj letova bio je iz skandinavskih zemalja, slijedi Njemacka, Švicarska te dva zrakoplova iz Moskve.


Podijeli: Facebook Twiter