U Istru došlo više od 90 tisuca turista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Preko triju granicnih prijelaza u Istarskoj županiji - Plovanije, Kaštela i Požana od subote do nedjelje u podne ušlo 83.749 turista i još 6.167 domacih putnika, izvijestila je istarska policija. U istom razdoblju je preko tih granicnih prijelaza Hrvatsku napustilo 70.170 osoba medu kojima 64.285 stranih gostiju.

Prijepodne najduža kolona ispred granicnih prijelaza iznosila je cetiri kilometara, nije bilo zastoja, ali se za prelazak granice cekalo 20 minuta. Tijekom dana gužve su bile i na Istarskom ipsilonu te u blizini turistickih središta.

Putem Zracne luke Pula tijekom vikenda bilo je 10.600 putnika, a otprilike ih je polovica došlo u Istru, a polovica napustilo Poluotok. Kao i po obicaju najveci je promet bio u subotu kada je na pulski aerodrom sletjelo 33 zrakoplova.

Stiglo je 4.700 putnika, a ukupno je kroz aerodrom prošlo njih 9.600 što je rekordna brojka u ovoj godini. Najveci broj turista oko 45 posto cinili su Rusi i Ukrajinci, slijede gosti iz Njemacke, Belgije, Finske, Engleske, Srbije, Norveške, Francuske i Nizozemske. (M. JERIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter