U Istru dolazi 300 svjetskih šefova kuhinje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga kuhara Istarske županije s 204 registrirana clana najbrojnija je i najaktivnija clanica Hrvatskog kuharskog saveza, a u ožujku iduce godine bit ce domacin i organizator Prvog svjetskog simpozija kuhara koji bi trebao okupiti tristotinjak šefova kuhinja iz cijelog svijeta.

Tema ovog simpozija vrlo je aktualna za Istru: utjecaj tradicijske kuhinje na gastronomiju i njen doprinos turistickom proizvodu, istaknuo je predsjednik Udruge kuhara Istarske županije i dopredsjednikom Hrvatskog kuharskog saveza Zoran Stanisavljevic, šef kuhinje restorana Mediteran u umaškom hotelu Melia Coral.

Ovo je jako važan dogadaj ne samo za istarske kuhare nego i za Istru u cjelini. Vec sada znamo da ce ga pratiti CNN, BBC i drugi važni svjetski mediji, no najvažnije od svega je što cemo na simpoziju imati idealnu priliku cijelom svijetu objasniti i pokazati što je istarska kuhinja, kaže Stanisavljevic.

Kroz udrugu i njene javne nastupe želi se afirmirati kuharska profesija, kuhara izvesti pred goste, a ne skrivati izmedu cetiri kuhinjska zida. Istarski su kuhari preko svoje udruge i saveza istarsku kuhinju dosad predstavljali i popularizirali na nizu domacih i medunarodnih kuharskih natjecanja.


Podijeli: Facebook Twiter