U Istru dolaze holivudske zvijezde Tom Sizemore i Costas Mandylor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istru je ovih dana posjetio Vjekoslav Katušin, producent Dream Team Pictures koji uz pomoć svog koproducenta, Puljanina Janija Zomborija Banovca iz Filmskog centra Istre traži lokacije za snimanje mystery thrillera "C.L.E.A.N" u kojem bi glavne uloge trebali tumačiti holivudske zvijezde Tom Sizemore i Costas Mandylor.

- Ova dva poznata glumca zainteresirana su da dođu u Istru, kaže Katušin koji je pogledao neke lokacije u Puli, Rovinju i Balama i oduševljen je viđenim. Katušin je rođen u Njemačkoj, a osim kao producent radi i kao glumac, scenarist i zabavljač, a najpoznatiji je po produciranju filma "Someone dies tonight" s Ericom Robertsom.

Gotovo je sigurno da će se "C.L.E.A.N" snimati u Istri i to samo u ovoj županiji, a ako bi sve ispalo kako treba snimanje bi trebalo započeti krajem listopada i trajati mjesec dana, no definitivno će se znati idući mjesec. Ukoliko bi se projekt realizirao, Katušin i Zombori Banovac kažu kako bi to dodatno promoviralo Istru kao filmsku destinaciju. Nakon konačne odluke bit će održana online audicija za jednu žensku ulogu u filmu.

Film se privatno financira, a takav projekt košta oko milijun eura.

- U Hrvatskoj je jeftinije snimati, ali je kvaliteta ista, napominje Katušin. Zomborijev posao kao koproducenta je da u Istri dogovara lokacije, ishoduje dozvole, obezbijedi smještaj za glumce i filmsku ekipu, osigura prijevoz i dostavu hrane na set za što traži podršku od lokalnih vlasti.

Inače, u filmu "C.L.E.A.N" u kojem Katušin također glumi, Sizemore tumači ulogu doktora koji u jednom udaljenom sanatoriju pokušava spasiti svoje pacijente. (M. RADIĆ)

Podijeli: Facebook Twiter