U Istru dolaze ruski novinari i turistički agenti

Novinari će obići Limski kanal (J. PREKALJ)
Novinari će obići Limski kanal (J. PREKALJ)

Grupa od 13 ruskih novinara i 200 turističkih agenata i direktora agencija-članica TUI franšize i ostalih u sklopu informativne ture touroperatora TUI Rusija boravit će od 17. do 24. svibnja u Hrvatskoj, većinom u Istri u svrhu upoznavanja turističke i ponude odredišta.

Najavili su to danas iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) koji je s istarskom Turističkom zajednicom i TUI Rusija suorganizator tog studijsko-inspekcijskog putovanja, a i novinari i agenti dolaze istim letom u Pulu iz Moskve (Domodedovo), koji je ujedno i prvi ovogodišnji charter let na toj liniji.

Novinari i agenti imaju različit program, pa će tako novinari posjetiti Poreč, Rovinj, NP Brijune, Vodnjan, Pulu, Motovun, Novigrad, NP Plitvice te brodom obići Limski kanal i rovinjski arhipelag, dok će agenti obići nekoliko hotela, ići na izlete i razgovarati s hrvatskim turističkim partnerima.

Iz Glavnog ureda HTZ-a napominju da je to studijsko putovanje dio aktivnosti na ruskom tržištu čiji je cilj povećati turistički promet iz Rusije. Po podacima koje iznose, od početka ove godine do 15. svibnja u hrvatsko veleposlanstvo u Moskvi podneseno je 7.892 zahtjeva za vizu, što je 7 posto posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Veleposlanstvo je početkom svibnja opremljeno i optičkim čitačima putnih isprava, što znatno ubrzava unos osobnih podataka podnositelja zahtjeva za vizu pa se i vize izdaju nesmetano i brzo, dodaju iz Glavnog ureda HTZ-a.

Po njihovim podacima i programu rada HTZ-a za ovu godinu, za oglašavanje na ruskom tržištu (tisak, plakati u Moskvi, posebni editoriali u tisku, tv reklame) planira se izdvojiti ukupno 2,3 milijuna kuna (s PDV-om) ili 8 posto više nego prošle godine, a još oko 640 tisuća kuna (s PDV-om) predviđeno je za online oglašavanje (na portalima, društvenima mrežama i drugo) čega lani nije bilo. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter