U Istri više od 25 tisuća zahtjeva za legalizaciju

Ilustracija (N. ViliĆ/CROPIX)
Ilustracija (N. ViliĆ/CROPIX)

Rok za predaju zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata istekao je 30 lipnja. Nadležni odjeli zatrpani su gomilama zahtjeva i prateće dokumentacije: samo na razini Hrvatske stiglo je više od 400 tisuća zahtjeva, što je iznenadilo i ministricu graditeljstva. U nadležnom Županijskom odjelu za prostorno uređenje i gradnju, koji obuhvaća sve općine, Buje i Buzet, od 10. kolovoza 2011. do 30. lipnja ove godine zaprimili su ukupno 16.798 zahtjeva. Svježijih, odnosno potpunih podataka nemaju jer nisu stigli urudžbirati sve zahtjeve.

Uključujući zahtjeve koji su stigli poštom u Gradu Puli do jučer su zaprimili ukupno 4.924 zahtjeva. Stiglo je triput više zahtjeva od očekivanja nadležnog pročelnika Giordana Škuflića. U Grad Vodnjan do jučer je stiglo 3.575 tisuća zahtjeva. Zbrojimo li sve brojke, dolazimo do 25.297 zahtjeva, što je nepotpuna cifra koja može biti samo veća, a kojoj treba pribrojiti i zahtjeve koji su stigli u ostalih šest istarskih gradova.  

Procjenjuje se da će za rješavanje svih zahtjeva biti potrebne godine rada, naravno, uz sav redoviti posao. Zato se sve češće spominje da će se za taj opsežan posao morati angažirati još ljudi. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

U TISKANOM IZDANJU PROČITAJTE VIŠE O OVOJ TEMI


Podijeli: Facebook Twiter