U Istri se snima serija "Počivali u miru"

Judita Franković i Goran Navojec  u prizoru iz serije
Judita Franković i Goran Navojec u prizoru iz serije

U Agroturizmu Ograde u Katunu Lindarskom, koji je za ovu prigodu postao stancija Krizman, snimaju se kadrovi televizijske serije "Počivali u miru". Nakon skoro dvije godine, u suradnji Ring produkcije i HRT-a, u listopadu je počelo snimanje druge sezone televizijske serije "Počivali u miru", koju će gledatelji moći pratiti na proljeće 2015. godine.

Novinarka Lucija Car u selu Globinu

- Ekipa je smještena u Pazinu, a snima se u okolici Pazina, kaže producent, kreator serije "Počivali u miru" i autor priče Dario Vince i dodaje: "Snimali smo u Puli, Draguću, Gračišću, a sada i u Ogradama. Gdje god smo radili toplo smo primljeni, Pazin nam je doista otvorio srce. Ambijenti u kojima radimo su prekrasni, a imali smo puno sreće, priroda je bila darežljiva što se slike tiče. Kuda god smo okrenuli kameru svi smo uživali u slici - glumci i ekipa. Mislim da će se to i vidjeti."

Na kojem slučaju u ovoj seriji radi novinarka Lucija Car, Vince, ne želeći gledateljima pokvariti uzbuđenje i užitak gledanja, kratko kaže da se Lucija, koju glumi Judita Franković, nakon prve sezone, koja je završila dosta tragično namjeravala posvetiti mirnijim oblicima novinarstva. Međutim, slučaj je htio da je u malom istarskom selu Globinu, koje se nalazi blizu bivše tvornice azbesta, našla priče koje se zasnivaju na rješavanju smrtnih slučajeva. Dario Vince obećava da ćemo i u drugoj sezoni "Počivali u miru" ponovo gledati uzbudljivu priču u deset nastavaka, koja će se zakopati ispod površine prikrivanih tajni tranzicijskog razdoblja i kroz napeto novinarsko istraživanje glavne junakinje Lucije razobličiti odnose tzv. malih ljudi, politike, medija, korporacija i kriminala u današnjem društvu.

Dakle, uzbuđenja ni u ovoj sezoni serije "Počivali u miru" neće nedostajati.

Brojna poznata glumačka imena

Radnja serije se većim dijelom zbiva u Istri, što je također svojevrsno "probijanje leda" za domaće filmske i televizijske priče koje su u proteklih dvadesetak godina radnju iz Zagreba povremeno selili u Dalmaciju, Slavoniju, Bosnu i Hercegovinu i Liku, ali nikada u Istru.

Kao što je u prvoj sezoni serija, nakon dugo vremena, na hrvatsku televizijsku i filmsku scenu uspješno vratila velikog glumca Miodraga Krivokapića, tako u drugoj sezoni, kojoj je glavni scenarist Saša Podgorelec, a urednik Mislav Brumec, vraća hrvatskog redatelja Gorana Dukića. On nakon uspješnog prvijenca "Mirta uči statistiku" nije u Hrvatskoj režirao filmove i serije, ali je zato u Americi zabilježio veliki uspjeh filmom "Pizzeria Kamikaze" koji je osvojio nagrade na brojnim festivalima, dobio je Grand Prix Motovuna, a bio je nominiran i za Grand prix Sundancea.

Neuobičajeno za domaću dramsku produkciju "Počivali u miru" su već u prvoj sezoni donijeli niz jakih ženskih uloga koje ćemo pamtiti, a prema najavama to možemo očekivati i u drugoj sezoni, uvjeren je Vince. Uz glavnu junakinju koju tumači Judita Franković i njenu urednicu Jelenu Miholjević, ovog puta u važnijim su ulogama Anja Šovagović Despot, Nina Violić, Daria Lorenci Flatz, Bruna Bebić, Helena Minić… Uz već poznate muške likove koje tumače Dragan Despot, Luka Dragić, Boris Svrtan i Zijad Gračić, u ovoj sezoni, koja se upravo snima, jednu od najvažnijih uloga tumači Goran Navojec, a uz njega su poznati slovenski glumci Boris i Sebastian Cavazza i Jernej Šugman, te naši  Bojan Navojec, Goran Grgić, Hrvoje Kečkeš, Zvonimir Zoričić, Amar Bukvić, Draško Zidar, Milivoj Beader te plejada poznatih i cijenjenih glumačkih imena. (Mirjan RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter