U Istri se snima američka akcijska serija "Dig"

Jason Isaacs u seriji "Dig"
Jason Isaacs u seriji "Dig"

U Istri je ovaj tjedan opet živo što se tiče filmskih zbivanja. Ovaj put snima se američka akcijska serija "Dig". Uz izvršnog producenta Tima Kringa poznatog po seriji "Heroji" drugi izvršni producent je i Gideon Raff poznat kao autor nagrađivane serije "Domovina" koji je također došao na snimanje u Istru i jučer radio na setu koji je bio smješten u krugu pulske Opće bolnice, u Zagrebačkoj ulici, u napuštenoj zgradi bivše interne medicine.

Vrhunska produkcija i glumci

Da se radi o vrhunskoj produkciji pokazuje prisustvo i glavnog glumca u seriji Jasona Isaacsa koji glumi FBI agenta koji u Jeruzalemu otkriva zamršenu zavjeru dok istražuje ubojstvo. Isaacs je nekima poznat po ulogama u filmovima o Harryju Potteru, drugima poznat po glavnoj ulozi u seriji "Bratstvo", no kako ga se god predstavi, radi se o vrlo iskusnom glumcu. Ulovili smo ga nakratko u pauzi jučerašnjeg snimanja i kazao nam je da zadovoljan radom na ovoj seriji. Natuknuli smo mu da obično igra pozitivce koji imaju u sebi i nečeg "tamnog" pa ga smo podsjetili na druge njegove uloge spomenuvši nama najdražu ulogu "čeličnog" kapetana Mikea Steelea u filmu "Pad Crnog jastreba". Iako mu je jako drago da nam se ta njegova uloga dopala, rekao je da ovaj put nije takav lik. Je li ovo najizazovnija serija na kojoj je radio?, upitali smo ga. "Pa, sigurno je najteža", kazao nam je kratko Isaacs i dodao: "Traže od mene da puno skačem i trčim, no ništa nisam slomio."

Interes za seriju i u Hrvatskoj

Iznimno susretljiv bio je i producent Michael Wray.

- Serija ima više priča, a snimamo je već godinu dana, prije toga smo snimali u Meksiku, Jeruzalemu, Kanadi, priča nam Michael Wray. No, nas je prvo zanimalo zašto su odabrali Hrvatsku? "Zato što je prelijepa!", odgovara kao iz topa. "Split, Dubrovnik i Pula su sjajni 'dvojnici' Jeruzalema. Pregledali smo mnoge različite lokacije, tražili po cijelom Mediteranu, bila je ideja da odemo na Maltu, ali Hrvatska nudi toliko mogućnosti i toliko lokacija koje su prelijepe, izgrađene u isto vrijeme (kad i one u Izraelu), ima dio rimske povijesti, rimsko nasljeđe, bijeli kamen, sredozemnu klimu i vrlo je uvjerljivo može predstaviti Jeruzalem. Lako je raditi ovdje, ljudi su sjajni, filmska ekipa je sjajna, lijepo smo smješteni a tu su i porezne olakšice, što je isto važno jer idemo po svijetu tražeći mjesta na kojima možemo proći jeftinije", kaže Ray koji kaže da su neke hrvatske televizije već pokazale interes da seriju otkupe.

U Istri su snimali u Pazinu, zatim u samostanu u Svetom Petru u Šumi, na brani Letaj, a danas i sutra čeka ih snimanje u rudniku blizu Marčane.

Jeruzalemska psihijatrija

Jučer je prostor bivše interne medicine pulske Opće bolnice "odglumio" je odjel psihijatrije u jednoj jeruzalemskoj bolnici. Prošli tjedan u pulskom Domu sportova održana je audicija za statiste koji su ovih dana dobili priliku pokazati se na lokacijama u Istri, pa su tako jučer neki glumili liječnike, a neki pacijente. Svi su strpljivo čekali da ih pozovu na red, jedino je bilo malo prohladno.

U Hrvatskoj snimanje organizira Embassy Films, ovo je zadnjih pet dana snimanja kompletne serije a premijera je već 5. ožujka, pa s obzirom da u Istri snimaju neke kadrove koji će biti uvršteni u prvu epizodu, na setu je bilo prilično užurbano. (Mladen RADIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter