U Istri se očekuje 100% više gostiju nego lani

U Poreču će za Uskrs biti živahno (Arhiva/J. PREKALJ)
U Poreču će za Uskrs biti živahno (Arhiva/J. PREKALJ)

Kasni Uskrs ove godine, koji pada tek 20. travnja, donijet će očekivano u Istri više turista nego lani, kada je najveći kršćanski blagdan padao krajem ožujka.

Lijepo i toplo vrijeme trebalo bi napuniti brojne istarske hotele i kampove koji će time otvoriti ovogodišnju turističku godinu. Doduše, dio je hotela bio otvoren već u ožujku te se mogu pohvaliti brojnim noćenjima, za što su prije svega zaslužne sportske grupe, kongresi i drugi događaji.

Odličnim najavama mogu se pohvaliti Porečani koji najavljuju porast turističkog prometa za 100 i više posto. Prema sadašnjem stanju bukinga, kako nam odgovara Dean Matošević iz porečke Plave lagune, tijekom Uskrsa bit će otvoreni hoteli Laguna Parentium, Laguna Molindrio, Laguna Albatros, Plavi, obnovljena Laguna Materada te hotel Laguna Park. Pored toga, radit će i apartmani Laguna Park, Astra i Laguna Bellevue, kao i kampovi Zelena Laguna, Ulika, Bijela uvala te Puntica.

- Najviše gostiju očekujemo iz Italije, Slovenije, Njemačke i Austrije. Planiramo ostvarenje od oko 8.000 noćenja u čvrstim objektima, te oko 3.500 noćenja u kampovima. Radi se o brojkama koje su znatno više u odnosu na 2013. godinu, kad je Uskrs bio ranije, a ni vremenske prilike nisu bile povoljne. Naime, lani smo ostvarili 5.319 noćenja, kaže Matošević. Dodaje i da su u ožujku ostvarili gotovo 7.000 noćenja.

Većina hotela i kampova porečke Riviere Adrije, koja posluje u sklopu grupacije Valamar, otvaraju se u prvoj polovici travnja. Uz hotel Valamar Diamant, koji ima cjelogodišnje poslovanje, za Uskrs će svoja vrata otvoriti Valamar Club Tamaris, Valamar Pinia, Valamar Riviera, Valamar Crystal, Valamar Rubin, Valamar Diamant Residence, hotel Pical, Pinia Residence, kampovi Lanterna, Naturist Solaris Resort, Naturist Istra, kamp Orsera u Poreču te Hotel&Casa Valamar Sanfior, All Inclusive Light Allegro Hotel, Valamar Bellevue Hotel&Residence, Albona Hotel&Residence, hotel Miramar te kamp Marina u Rapcu.

- U Poreču će na sam Uskrs biti otvoren renovirani hotel Zagreb pod imenom Valamar Zagreb Hotel, koji će nakon ulaganja od oko 53 milijuna kuna dobiti četiri zvjezdice. Ove godine za Uskrs očekujemo sto posto više noćenja u odnosu na lani, a dolaze nam gosti iz Njemačke, Italije, Hrvatske, Austrije i Slovenije, kaže Edi Černjul, predsjednik Uprave Riviera Adrije. (B. BAN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter