U Istri prikupljeno skoro 4.000 potpisa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za prijedlog HSLS da "Prvo zaposlenje treba biti oslobodeno svih poreza i doprinosa tijekom prve godine rada" prikupljeno je preko 75.000 potpisa, od cega je u Istarskoj županiji prijedlog potpisom podržalo 3.919 gradana, istaknuto je na jucerašnjoj konferenciji županijskog HSLS-a.

- Ugodno smo iznenadeni odazivom gradana Istre, a ovaj nas rezultat obavezuje da zajedno sa stranackim vodstvom inzistiramo da prijedlog dobije podršku Vlade kako bi se olakšalo zapošljavanje mladih ljudi, kazao je predsjednik županijskog HSLS-a Sandro Jurman istaknuvši da su potpisi predani Vladi sa zahtjevom da se ovaj prijedlog stavi u zakonsku proceduru.

Veli da je ovo jedina akcija u posljednjih dvije godine tijekom koje su se potpisi prikupljali u korist afirmativnog prijedloga, a ne protiv necega, rušenje Vlade i slicnog. - Odlucili smo se na drukciji pristup, a gradanima cemo i dalje predlagati pozitivna rješenja, dodao je.

Potpisi su se u Istri prikupljali u pet gradova, a najviše ih je sakupljeno u Puli i to 1.901. - Vrlo sam ponosna na naše gradane koji bez obzira na tešku gospodarsku situaciju nisu izgubili volju da pomognu mladima, kazala je dr. sc. Rosana Lucijetic, predsjednica pulskog ogranka.

Na pitanje novinara je li razmišljaju o koaliranju s Ladonjom za predstojece parlamentarne izbore, Jurman je decidirano odgovorio da ce HSLS izaci samostalno. (M. J.)

 


Podijeli: Facebook Twiter