U Istri oko 50.000 turista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovog vikenda ce istarski poluotok posjetiti oko 50 tisuca turista, i to prvenstveno iz Italije, Slovenije, Austrije te Njemacke i, naravno, drugih hrvatskih županija. Toliko ih je bilo u Istri i lani u ovo vrijeme, medutim, broj je nocenja zahvaljujuci produženom vikendu bio veci no što se ocekuje ove godine kad Praznik rada pada u subotu.

U Puli i Medulinu najviše se turista ocekuje u Arenaturistovim hotelima, turistickim naseljima i kampovima, i to oko 3,5 tisuca turista. - Usprkos „lošijem“ kalendaru, Arenaturist otvara vrata svih svojih hotela, naselja i kampova u Puli i Medulinu, ali ce neke hotele odmah po završetku ovog vikenda ponovno zatvoriti za iduca dva ili tri tjedna, kaže nam Manuela Kraljevic, direktorica prodaje i marketinga u toj hotelijerskoj kuci.



Rovinjska Maistra u svojim objektima u Rovinju i Vrsaru docekuje veci broj gostiju nego lani za jedan posto. Njeni hoteli primit ce deset tisuca gostiju.

U poreckoj Plavoj laguni ne navode koliki ce broj turista primiti, vec su nam dostavili podatke o broju nocenja. Predvidaju da ce u cvrstim objektima ovog vikenda realizirati 16.410 nocenja, a u kampovima dodatnih 6.300. Susjedna Riviera, koja posluje u sklopu grupacije Valamar, za prvosvibanjske praznike docekat ce goste u nizu hotela, ali ne navodi u kolikom broju.

- Trend odgodenog bukinga manifestira se i pri ovogodišnjim prvosvibanjskim praznicima. Nadamo se da ce se buking intenzivirati zadnja dva do tri dana prije praznika, navodi Giorgio Cadum, direktor grupne prodaje Valamara.

Novigrad ce imati otvorene hotele Laguna Novigrad Maestral i Laguna, te kampove Mareda i Sirena. - Najbrojniji gosti bit ce gosti iz Slovenije koji su 27.travnja imali praznik, stoga je velik broj slovenskih obitelji vec pocetkom tjedna doputovao na prvomajski odmor. Trenutno se u hotelima odmara oko 900 gostiju. Prodaja je još u tijeku te nove rezervacije pristižu svakodnevno, kaže Martina Puhar iz njihovog odjela prodaje.

Na samom sjeveru Istre Istraturist ce prema ocekivanjima, ugostiti oko 10 tisuca gostiju, porucuju iz te hotelske kuce.

Turisticki ce Rabac otvoriti osam hotela, jedno turisticko naselje i dva kampa hotelskih kuca Rabac i Maslinica. I Vesna Šcira Knapic, direktorica rabacke alotmanske prodaje, kaže da se buking dogada kratkorocno i boravci su puno kraci zbog lošeg rasporeda predsvibanjskih i prvosvibanjskih praznika, ali istice da je veca kratkorocna potražnja za objektima vece kategorije.


Podijeli: Facebook Twiter