U Istri mi je svugdje dobro

Lidija Bačić
Lidija Bačić

Popularnoj Splićanki Lidiji Bačić izašao je novi, treći studijski album nazvan po najnovijoj i najklikanijoj uspješnici "Viski", pjesmi s više od sedam milijuna pregleda. Na albumu, u izdanju izdavačke kuće Scardona, se nalaze i ostali hitovi dobro poznati njenim brojnim fanovima; "Vozačka dozvola", "Adio", "Nasmij se sestro", "Naivna sam, ali nisam luda", duet "Dalmatinac i Dalmatinka" s Mladenom Grdovićem i "Kupila cura mala" s Miroslavom Škorom. Tu su i sporije balade "Krivi čovjek", ali i pjesma "Ja ću samo tvoja bit" za koju je Lidija na šibenskom festivalu osvojila nagradu za najbolju izvedbu.

Snimljen novi spot

- Prvi album izišao je 2010. godine, drugi 2011. godine, pa ispada eto da smo za treći album čekali četiri godine. Snimali smo singl po singl i onda je došao "Viski" koji je pogurao i izdavanje istoimenog albuma. Na njemu ima za svakoga ponešto, a drago mi je da sam ga izdala najviše zbog najmlađih koji su stvarno ludi za naslovnom pjesmom, kaže Lidija.

Temperamentna Dalmatinka upravo je snimila spot za novu pjesmu koja bio trebala izaći krajem veljače, jednu brzu klupsku pjesmu. Polako sakuplja novi materijal te se četvrtom albumu nada već dogodine.

Za sebe kaže da je pop zabavna pjevačica, a okušala se u svim glazbenim žanrovima. Pjeva od malih nogu, od svoje desete godine, a već na prvom javnom nastupu na Splitskom dječjem festivalu 1997. godine osvojila je prve nagrade žirija i publike s pjesmom Miše Limića "Zaljubljeni dječak". Učlanila se u vokalno-plesnu skupinu "Perle", bila je članica VIS-a "Rafael", finalistica druge sezone "Hrvatskog idola" gdje je osvojila drugo mjesto.

Super su istarske fešte

Od 2008. godine kada je stupila na hrvatsku glazbenu scenu osvojila je dvadesetak nagrada na prestižnim festivalima; od Zagrebfesta, MIK-a, Zadarfesta, Splitskog festivala do Mostara. Često nastupa u Istri, ali i po cijeloj Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini, a u novije vrijeme i Sloveniji te kaže da je "Viski" u Sloveniji veliki hit.

- U početku sam često nastupala u Istri pa su ljudi mislili da sam pjevačica iz Istre i Kvarnera, možda ponajviše zbog pjesme "Ne moren kontra sebe" i klape Grobnik s kojom sam surađivala na MIK-u. Konačno iz Istre je i moj menadžer Renis Gržinić, dok mi je jedan od dragih suradnika Robert Pilepić, ujedno i autor pjesma "Viski" i "Vozačka dozvola", iz Rijeke. Osim za Istru i Kvarner vezana sam i za Zagreb gdje snimam pjesme i spotove tako da sam često na relaciji Split - Zagreb, ističe Lidija.

Posebno će naglasiti da voli nastupati u Istri.

- Stvarno mi je tu svaki put odlično kada dođem, nema gdje mi nije bilo dobro. U Istri ima najviše fešta, uvijek su mi bile interesantne jer u Dalmaciji to nije slučaj; fešte od šparoga, od pršuta, od vina, od tartufa, od pulaštri, nema čega nema i mislim da je po tome Istra najjača regija u Hrvatskoj, komentira Lidija istarske zanimljivosti. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter