U Istri manje kriminala, više galame

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na kolegiju nacelnika svih policijskih postaja na podrucju Policijske uprave istarske u cetvrtak je analizirano stanje sigurnosti u Istri u prvom tromjesecju.

Imovinski delikti, odnosno krade, teške krade i prijevare u padu su 25 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je 49,8 posto kaznenih djela otkriveno. Optimisticna statistika predstavljena je u sigurnosti u cestovnom prometu sa 67 posto manje poginulih osoba ove godine u odnosu na prošlu, odnosno ove su godine u navedenom razdoblju u prometu stradale tri osobe, dok ih je lani poginulo devet.

Kod prekršaja protiv javnog reda i mira utvrdeno je povecanje od 39,2 posto u odnosu na lani, a najviše se odnosi na svade, tucnjave i galame.

U cestovnom prometu nastavit ce s ciljanim akcijama represivnog i preventivnog karaktera. S ciljem održavanja Istre kao sigurne turisticke regije policija ce održati koordinirane sastanke sa svim relevantnim subjektima u turizmu buduci da je u Istri ostvareno 32 posto ukupnog broja nocenja na državnoj razini.

Najveca pozornost bit ce usmjerena na smanjenje kaznenih djela, prekršaja, prijestupa, uznemiravanja ili maltretiranja turista po bilo kojoj osnovi, kao i narušavanja javnog reda i mira. U suradnji s nadležnim službama sudjelovat ce pak u suzbijanju svih oblika sive ekonomije.

Pomorska policija i ove ce godine kroz akcije "Sigurnost na moru" djelovati preventivno i represivno. Akcije ukljucuju zaštitu kupaca i ronilaca, prevenciju glisiranja uz obalu, zaštitu prirode i okoliša te arheoloških nalazišta.


Podijeli: Facebook Twiter