U Istri će se snimati triler "Someone dies tonight"

Jani Zombori  Banovac, Vjekoslav Katušin i Emir Muller u Puli ispred Arene
Jani Zombori Banovac, Vjekoslav Katušin i Emir Muller u Puli ispred Arene

U produkciji Dream Team Pictures, na čelu s producentom Vjekoslavom Katušinom, početkom ove godine u Slavoniji počelo je snimanje trilera "Someone dies tonight" ("Večeras će netko umrijeti"). Snimljene su scene u kojima glumi poznati holivudski glumac Eric Roberts, inače brat Julije Roberts, a koji je poznat po ulogama u filmovima kao što su "Plaćenici" ili "U posljednjoj fazi".
 
U potrazi za lokacijama za navedeni film, Istra je ušla u uži izbor po nagovoru Emira Mullera koj je prijatelj predsjednika Filmskog Centra Istre Janija Zomborija Banovca. On je Mullera upoznao na snimanju filma "Winnetou" u kojem su imali nekoliko zajedničkih scena. 
 
- Nazvao me i rekao o čemu se radi, pozvao sam ih da dođu u Istru. Zajedno smo pogledali nekoliko lokacija u Puli i šire. Producent Katušin iskazao je interes za nekoliko lokacija u Puli i okolici te unutrašnjosti Istre, a snimanje će trajati pet dana snimanja i trebalo bi po planu biti zgotovljeno najkasnije do 15. siječnja. Nadamo se da ćemo naći zajednički dogovor sa Županijom i lokalnim vlastima, kaže Zombori Banovac.
 
Katušin je naglasio je da će za potrebe snimanja filma u Istru dovesti nekoliko velikih holivudskih glumačkih imena. Za snimanje scena u Istri bit će potrebno tristotinjak statista a dobit će priliku i nekoliko hrvatskih glumaca, no imena se još ne otkrivaju.
 
Zombori Banovac ističe važnost ovog projekta za promociju Istre i njeno predstavljanje u svijetu kao atraktivnu turističku i filmsku destinaciju pa će interes za ovaj projekt imati svi u lokalnoj zajednici. Filmski Centar Istre obavljat će produkciju organizaciju lokacija, casting za glumce i statiste, administracijske poslove i ostalo što bude trebalo. (M. Ra.)
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter