U Istri boravi 17 tisuća gostiju

Turisti na pulskom Forumu (N. LAZAREVIĆ)
Turisti na pulskom Forumu (N. LAZAREVIĆ)

Prema podacima Turističke zajednice Istarske županije, tijekom uskrsnih blagdana na istarskom poluotoku boravi oko 17 tisuća gostiju koji bi trebali ostvariti oko 55 tisuća noćenja, a riječ je o turističkom prometu koji je 10 do 15 posto manji nego lani, ponajviše zbog ranijeg Uskrsa.

Neovisno o manjem broju turista, direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević ističe kako to ne znači da će i ostatak predsezone biti lošiji s obzirom da je, kako je rekao "booking za to razdoblje iznimno dobar". No, s druge strane predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba naglasio je kako "Hrvatsku očekuje zahtjevna predsezona" i bit će, smatra, teško dostići dobre prošlogodišnje predsezonske rezultate.

Za blagdane, turiste je ugostilo oko 22 mala obiteljska hotela, još toliko onih većih, dobar dio kampova te privatnog smještaja, priopćeno je iz županijske turističke zajednice.

Najbrojniji su bili gosti iz Italije, Austrije, Slovenije i Njemačke koji su vrijeme uglavnom provodili razgledavajući turističke znamenitosti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter